kleinschalige zorg kleurrijk en dienstbaar

Atelier ARToMoNDo De Fermerie uit Deventer werd de winnaar met een gemozaïekt dienblad. “Net als de

kleinschalige zorg: een kleurrijk geheel, dienstbaar aan de deelnemers en ieder draagt zijn steentje bij.”

In de schuur van de Stamhoeve in Raalte presenteerden vorige week de leden van het collectief Kleinschalige Zorg Salland (KZS) zich aan de jury. De inzendingen waren gemaakt op de open dag van 14 juli.

Die dag waren de vijftien bij het collectief aangesloten zorgboerderijen en ateliers open voor publiek. De bezoekers van deze open dag werd gevraagd om een beeld te maken van wat Kleinschalige Zorg volgens hen betekent.

In het ARToMoNDo-atelier De Fermerie van Marianne de Bakker in de binnenstad van Deventer, mozaïekten bezoekers en deelnemers gezamenlijk een kleurrijk dienblad. En juist dit dienblad vond de jury een mooie metafoor voor wat de kleinschalige zorg is. Iedereen draagt zijn steentje bij en het is een kleurrijk geheel van individuele stukjes. Ook het feit dat er uitdrukking werd gegeven aan dienstbaarheid, aan het dienstbaar zijn van de kleinschalige zorgaanbieders aan hun cliënten, sprak de jury erg aan.

Natuurlijk was iedereen winnaar deze middag. Ook de andere zorgboeren en ateliers en vooral hun deelnemers. Vooral omdat de bestuurders uitspraken zich sterk te zullen maken voor de inzet van kleinschalige zorg in Salland.

Marianne de Bakker van het ARToMoNDo-atelier in Deventer was aangenaam verrast met de prijs. “Ik dacht dat het dienstblad misschien té voor de hand liggend was. Ik vond de andere inzendingen en verhalen zeker zo mooi.” Marianne gaat de prijs: een zak aardappelen, appels, pompoenen en ander lekkers, in voormalig buurthuis De Fermerie waarvan zij ook beheerder is, omzetten in lekkere maaltijden voor de buurt.

Meer informatie over de bedrijven van KZS: staging2.kleinschaligezorgsalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.