kinderboekenweek van start

De Kinderboekenweek is weer van start gegaan op woensdag 3 oktober. De Bibliotheek Raalte viert dit jaar feest rond het landelijke thema ‘Hallo Wereld’. Met boeken ontdek je de wereld. De wereld wordt steeds kleiner en kinderen komen daardoor steeds makkelijker in aanraking met andere culturen .Dat levert prachtige verhalen op. Denk aan Polleke uit de serie van Guus Kuijer die een vriendschap onderhoudt met de Marokkaanse Mimoen. Of De gele ballon van Charlotte Dematons waarin je hele werelden kunt ontdekken. In alle boeken draait het om nieuwsgierigheid.

Schrijversbezoeken

Ieder jaar organiseert de bibliotheek schrijversbezoeken op een aantal basisscholen in de gemeente Raalte. Dit jaar komen schrijfster Evelien van Dort en Anke Kranendonk naar Heeten, Nieuw-Heeten en Mariënheem.

Woensdag 10 oktober

In de bibliotheken van Heeten en Heino zijn alle kinderen op 10 oktober welkom van 14.00 tot 16.00 uur. Leerlingen van Landstede zorgen voor een leuke middag vol verhalen en plezier. De toegang is gratis. In Raalte viert de bibliotheek feest met een poppentheater, verkleedwedstrijd en kleurwedstrijd. Er zijn leuke prijzen te winnen. U kunt op de website kaarten reserveren en de kleurplaat downloaden staging2.bibliotheekraalte.nl

In de bijlage is het programma van 10 oktober te vinden.

De 58e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Het motto is Hallo wereld! Tosca Menten schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. Fleur van der Weel en Edward van de Vendel maken het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.