jordy luisman tweede in harderwijk

Geknipt en Geplakt

In het laatste weekend van oktober stonden wederom twee nationale veldritten op het programma voor ATB-Team Lemelerveld. Op zaterdag begon het weekend met de Veldrit van Harderwijk. ATB-Team Lemelerveld was hier in drie categorieën vertegenwoordigd. Op zondag stond in Almelo de tweede cross van het weekend op de agenda.

In Harderwijk beet Dennis van de Kruisweg het spits af bij de nieuwelingen. Aanvankelijk zat hij lekker in de wedstrijd maar nadat het begon te regenen bleek hij niet de juiste bandenkeuze te hebben gemaakt. Hij kreeg het hierdoor wat moeilijk op de bochtige stukken van het parcours en finishte uiteindelijk als 16e.

Bij de junioren gingen Raymond van de Kruisweg en Mats Lammertink van start. Er reed een kopgroep van vier man weg met kort daarachter Raymond en Mats in de achtervolgende groep. Het achtervolgende groepje viel gaandeweg de wedstrijd uiteen. De twee heren van ATB-Team Lemelerveld wisselden elkaar af op de posities vijf en zes. Mats finishte na 40 minuten koers als 5e en Raymond passeerde kort hierachter als 6e de eindstreep.

De laatste wedstrijd van de dag was die voor Elite/Belofte Heren. Jordy Luisman startte goed en zat mee met de kopgroep van vijf. In de derde ronde reed Raborenner Godrie weg en Jordy sloot al snel bij hem aan. Al vrij snel bouwde het tweetal een kleine voorsprong op hield deze gedurende de gehele wedstrijd vast. Na een spannende finale trok Godrie de overwinning naar zich toe en werd Jordy Luisman knap tweede.

Daags erna stond Mats Lammertink in Almelo aan het vertrek. Hij reed een sterke koers in de kopgroep. Helaas vloog in de laatste ronde, kort nadat hij een demarrage plaatste, zijn tube eraf. Mats was gedwongen te stoppen om het euvel te verhelpen. Hij reed de koers nog wel uit en finishte op een 11e plaats.

Volgend weekend wordt op zaterdag wederom een veldrit in Almelo verreden. Dit maal het districtskampioenschap voor Noord-Oost Nederland.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.