jordy luisman derde in lierop

Voor ATB-Team Lemelerveld stond in het weekend van 13/14 oktober 2012 een drietal wedstrijden op het programma. Op zaterdag werd in Lierop een Nationale Veldrit verreden en op zondag stonden renners aan het vertrek van het Nederlands Kampioenschap MTB Marathon en de Bpost Bank Trofee GP Mario De Clercq in Ronse-Kluisbergen.

In Lierop ging Jordy Luisman bij de Elite Heren van start. In een sterk deelnemersveld met ook vele Belgen aan het vertrek ontstond al snel een omvangrijke kopgroep. Onder aanvoering van Jordy werd de groep uitgedund tot drie man. Even later kwam Jordy zelf op kleine afstand van de twee koplopers te rijden en wist het ontstane gaatje niet meer te dichten. Hij finishte dus op plek drie en pakte hiermee alweer zijn tweede podiumplaats van dit cross-seizoen. Bij de junioren stonden Mats Lammertink en Raymond van de Kruisweg aan het vertrek. Na een zware race finishten zij op de plaatsen 5 en 10.

De mountainbikers van ATB-Team Lemelerveld reden in het Limburgse Eijsden hun laatste wedstrijd van seizoen 2012: NK Marathon. De wedstrijd werd verreden over een parcours van 105 kilometer. Dienand Broekhuis vertrok bij de Masters 40+. Helaas verliep zijn wedstrijd niet zoals verwacht en besloot hij vroegtijdig de koers te verlaten.

Bij de Amateurs stonden Rick Oosterlaar en Jeroen Wessel aan het vertrek. Na een klein half uur koers ontstond een kopgroep van vijf man waaronder Jeroen. Hij hield stand in de kopgroep tot ongeveer half koers. Even later moest hij lossen en viel volledig stil. Na veel plaatsen te hebben moeten toegeven stapte ook hij teleurgesteld uit de wedstrijd. Rick Oosterlaar volbracht de zware race wel. Hij finishte in de middenmoot (exacte uitslag nog niet bekend). Bij de Elite/Belofte Heren stond alleen Rob van der Heijden aan de start. Hij kende een matige wedstrijd en finishte eveneens in de middenmoot.

Mats Lammertink reisde na de wedstrijd in Lierop op zaterdag door naar België om op zondag te starten in de Bpost Bank Trofee GP Mario De Clercq in Ronse-Kluisbergen. In een Internationaal deelnemersveld moest hij helemaal achteraan starten. Inhalen was op dit parcours geen gemakkelijke opgave. Toch slaagde Mats erin om zich naar voren te vechten om uiteindelijk als 29e in de middenmoot te finishen. Hij werd zesde Nederlander.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.