jassen waxen en whisky proeven bij olsterhof

Bij de Olsterhof kun je zondag 4 november vanaf 11.00 uur zien hoe waxjassen een nieuw leven krijgen, luisteren naar duo Gat in de Lucht en kun je diverse Engelse en Ierse whisky’s proeven.

Veel mensen kennen de oer-Engelse waxjas als een jas voor het echte buitenwerk. In de loop der jaren zijn er verschillende modellen en kleuren bijgekomen. Wat in ieder geval is gebleven, is de waxlaag die, afhankelijk van het gebruik, om de paar jaar vervangen moet worden. Tijdens de open dag van de Olsterhof kun je zien hoe op traditionele wijze jassen worden voorzien van een verse dressing. Doorlopend wordt dit ambachtelijke werkje aan het publiek getoond. Het ‘rewaxen’ van een jas is van belang om de jas waterdicht te houden en voorkomt bovendien slijtage.

In het Petit Café van de Olsterhof in Olst zullen verschillende whisky’s geopend worden. Dinie Mekkering van slijterij de Dom uit Olst laat je op deze dag whisky’s proeven, ruiken en laat zien wat het verschil is tussen een echte malt, single malt en scotch whisky. Whisky drinken is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Het is dan ook niet eenvoudig om een goede vergelijking te maken.

Het Deventerse duo Gat in de Lucht verzorgt de muziek. Met een samenspel van gitaar, mandoline, percussie en tweestemmige zang brengen zij een mix van Ierse Folk en Engelstalige pub-liederen.

De entree en het proeven van whisky is gratis, aan het waxen van je eigen jas zijn kosten verbonden. Meer informatie vindt je op staging2.olsterhof.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.