jan en piet leukste dorp van salland

Buurman, Broekland heeft iets in zijn bezit dat het niet meer mag hebben. Als je het dorp over de Van Dongenstraat inrijdt, hangt er bij het plaatsnaambord namelijk nog een bordje. “Leukste dorp van Salland,” staat er op. Dat klopt natuurlijk niet, dat is verouderd.

Ik heb het sterke vermoeden dat het bordje er nog hangt, omdat Broekland bij de vorige editie van Leukste dorp van Overijssel tweede werd (maar wel leukste van Salland). Nu Wijhe met de titel van 2012 aan de haal is gegaan, vind ik dat Broekland zijn bordje moet afstaan aan het dorp aan de IJssel.

En dan gaan we het net zo feestelijk en formeel doen als afgelopen zaterdag op de Loswal. Ik stel me voor dat burgemeester Zoon zijn collega in Olst-Wijhe na een schitterende toespraak feliciteert met het bordje. Strien op zijn beurt neemt het bordje hartelijk in ontvangst. “Bedankt Piet, dit onderstreept de goede banden tussen Raalte en Olst-Wijhe nog maar eens.” Hij belooft vervolgens wel dat het bordje aan de Raalterweg wordt opgehangen. “Dan kunnen ze hem vanuit Broekland nog wel zien hangen,” grapt Strien nog. De belofte wordt gedaan dat als Heeten in 2013 met de titel Leukste Dorp aan de haal gaat, het bordje wordt afgestaan aan de Raalter burgervader.

En zo ontstond er een schitterende traditie die de banden tussen de Sallandse dorpen alleen maar versterkt. De dorpen deden vervolgens fanatieker mee met de verkiezing van RTV Oost, waardoor ook dat programma een impuls krijgt en nog leuker: Het bordje wordt de kroon op het werk van elke carnavalsvereniging uit de regio, want de vraag is elke carnaval weer wie het bordje nou weer uit het buurtdorp heeft gestolen. Nog groter is de vraag waar het bordje weer opduikt die carnaval. Want Broekland wil zijn bordje natuurlijk terug, maar ook Heino, Luttenberg, Haarle, Heeten, Nieuw Heeten, Schoonheten, Lettele, Lemelerveld, Boskamp, Welsum, Wijhe en Olst willen het bordje.

Volgens mij kan dat best een leuke wapenwedloop worden.

Jan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.