internationaal paardensportevenement csi

De Heemruiters, Stichting Manege Bartels en organisatiebureau EQ International hebben de handen ineen geslagen. Van 4 tot en met 7 oktober 2012 wordt er in Manege Bartels in Mariënheem voor het eerst CSI Salland, een internationaal tweesterren concours georganiseerd. Jeroen Bakker, voorzitter van De Heemruiters, kijkt enorm naar het evenement uit. “We organiseren al heel lang de Sallandse Ruiterdagen en het idee om een keer internationaal te gaan leefde al een aantal jaren. We hebben een accommodatie met Agterbergbodems die heel veel mogelijkheden biedt. Naast de internationale proeven zullen we ook rubrieken voor landelijke ruiters uitschrijven”, vertelt Jeroen Bakker.

Topruiters als Julia Kayser, Jeroen Dubbeldam, Ben en Wim Schröder en Leopold van Asten hebben het eerste weekend van oktober al vastgelegd in hun agenda. Ze komen aan de start tijdens de eerste editie van het internationaal springconcours CSI Salland in Mariënheem. De internationale springruiters zullen op zondagmiddag alles uit de kast halen voor de winst in de Grand Prix van Salland. Met een prijzenpot van 23.000 euro en een goed internationaal deelnemersveld zijn de ingrediënten voor een spannende middag aanwezig.

Een wereldster uit de dressuur, Adelinde Cornelissen, komt naar Mariënheem tijdens de dressuuravond op 4 oktober. Tijdens deze avond, waar het thema muziek centraal staat, zal de weg van ponyruiter naar internationaal Olympisch amazone doorlopen worden. Onder andere kaderlid Marian Hooge, Nederlands Kampioene Femke Beljon, internationaal amazone Christianne Goes en aangepaste sporter Glasten Krapels laten zien wat ze in hun mars hebben en hoe zij proberen hun droom te verwezenlijken. Ook Stalhouderij Meijer is aanwezig om een mooie demonstratie te geven met hun Friese paarden. De topruiters en showonderdelen maken dit dressuurspektakel een gedenkwaardige avond voor jong en oud.

Erwin Nyhoff zal op vrijdagavond tijdens het eerste ‘ruiterbal’ van CSI Salland de avond swingend afsluiten. Op zaterdagavond zal het ook tot in de kleine uurtjes gezellig zijn bij Manege Bartels. Op zaterdagmiddag hebben alle kinderen tot en met 12 jaar gratis entree. Er zijn diverse activiteiten, waaronder een speurtocht, schminken en knutselen. Rabo Rolf is de hele middag aanwezig om met de kinderen op de foto te gaan. De middag wordt afgesloten met een spetterend optreden van Dance Crew Mariënheem.

Door lid te worden van de Club van 100 kun je CSI Salland helpen met het organiseren van een internationaal topsportevenement in Mariënheem. Het streven is om 100 mensen en/of bedrijven te vinden die de paardensport in Salland een warm hart toedragen en bereid zijn jaarlijks een bijdrage van 100 euro te leveren voor CSI Salland. Iedereen kan lid worden van de club van honderd. Voor meer informatie kijk op staging2.csisaland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.