idyllisch reestdal afgesloten met verhalenpaal

‘Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, maar door de wortels water te geven’. Dat is wat diverse partijen van september 2010 tot september 2012 hebben gedaan in het kader van het project ‘Idyllisch Reestdal’. Doel van het project was gezamenlijk het Reestdal op de kaart te zetten door het aanjagen en genereren van vraaggerichte toeristische producten. Gisteren werd het project ‘Idyllisch Reestdal’ feestelijk afgesloten. Als hoogtepunt werd de verhalenpaal in Oud Avereest onthuld door wethouder Lammers van gemeente De Wolden.

Het project heeft mooie resultaten opgeleverd. Zo zijn er onder andere een nieuwe website (staging2.vakantieinhetreestdal.eu) en GPS routes ontwikkeld, zijn er streekproducten en een cosmeticalijn op de markt gebracht en wordt de zichtbaarheid van het gebied verbeterd door middel van welkomstborden. Daarnaast is een minimagazine en een belevenissenkaart uitgebracht, worden met regelmaat digitale nieuwsbrieven verzonden en zijn er diverse bijeenkomsten voor ondernemers en bewoners georganiseerd. Tenslotte is er bijgedragen aan de Kunstroute in IJhorst/De Wijk en worden er diverse culinaire evenementen georganiseerd zoals de smaakfietsroute en aankomend weekend een Live Cooking event in De Wijk.

De afsluitende bijeenkomst vond plaats bij de Eekhorst in Oud Avereest. Gewapend met GPS apparaten trok het gezelschap het Reestdal in, waar achter de Reestkerk tevens de onthulling van één van de vijf verhalenpalen plaatvond. De verhalenpalen maken onderdeel uit van het project Idyllisch Reestdal. Ze vertellen verhalen over de directe omgeving en bevatten spectaculaire achtergrond geluiden. Met een paar keer pompen op het pedaal wordt de luisteraar meegevoerd naar lang vervlogen tijden. Eerder dit jaar werden er in het Vechtdal ook al 15 verhalenpalen geplaatst.

Weer terug bij De Eekhorst was er de mogelijkheid voor een hapje en een drankje op de mini Reestdal markt, waar alle streekproducten en projectresultaten tentoon werden gesteld. Ook waren er toespraken van de Stichting Ondernemend Reestdal, Hilda Mulder van Recreatieschap Drenthe en Jan Steenbergen van Grenzeloos Kunst Verkennen.

Idyllisch Reestdal

‘Idyllisch Reestdal’ is een informele samenwerkingsorganisatie tussen de gemeenten Meppel, Staphorst, De Wolden en Hardenberg, de provincies Drenthe en Overijssel en het Recreatieschap Drenthe. Daarnaast participeren de Landschappen Overijssel en Drenthe, het Waterschap Reest & Wieden, Vechtdal Marketing, Routepunt Oost, Marketing Drenthe en Tourist Info Drenthe. Het project werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen vanuit EU (Leader/POP).

Ook al is het project Idyllisch Reestdal inmiddels afgesloten, het in stand houden van de producten en het promoten van het gebied gaat verder en wordt opgepakt door de onlangs opgerichte Stichting Ondernemend Reestdal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.