hhc behaalt moeizame overwinning

HHC Hardenberg behaalt moeizame zege

HHC Hardenberg – Capelle(0-0)1-0

Opstelling: doel: Sander Danes achter: Patrick Jurgens(83. Leo Scheepmaker),Tim Siekman, Thomas Bakker, Stijn Pol midden:,Glenn Kobussen, Lars Offringa , Hielke Penterman, voor: Sargon Gouriye, (88. Thijs Houwing) Martijn Berger, Dennis Krohne(66. Gersom Klok)

Toeschouwers: 1200

72. Tim Siekman 1-0(strafschop).

Vooraf

Opnieuw een topduel op sportpark de Boshoek, wanneer eigenlijk niet in de Topklasse? Gast is Capelle, dat net als de thuisclub vanaf de start van de Topklasse aanwezig is.

De gastheer proefde het zinnelijke genot van een 10-0 zege in de districtsbeker maar in hoeverre dat het zelfvertrouwen van de volgelingen van trainer Ted Verdonkschot zal hebben opgevijzeld, moet worden betwijfeld. Daar was de tegenstand te gering voor. En zelfvertrouwen heeft de equipe voldoende om ook deze titanenstrijd met Capelle aan te gaan. De coach kent geen zorgen, want hij kan beschikken over een fitte selectie. “Ja, de selectie is compleet en fit en dat zal nodig zijn”, aldus Verdonkschot, “want Capelle is fysiek sterk en een ploeg met ervaring. Capelle is moeilijk te bespelen. Vorig seizoen wonnen we weliswaar tweemaal, maar dat is geen garantie voor vandaag. Ik ben absoluut niet ontevreden met de huidige spelersgroep tot nu toe. We moeten wel zien ons te verbeteren als het ons tegenzit bij een achterstand en daar werken we wekelijks aan “, is zijn betoog voor de wedstrijd.

Stijn Pol is terug van een schorsing en Hielke Penterman heeft geen last meer van zijn uit de kom geschoten schouder. Dus is de clubtopscorer met vijf treffers van de partij. Omdat spits Thijs Houwing deze week vanwege een lichte blessure niet alle trainingen kon volgen, begint hij op de bank en is Martijn Berger de logische vervanger.

Vanaf het begin van de Topklasse ontmoeten HHC Hardenberg en Capelle elkaar. In vier ontmoetingen bleven de oranjehemden driemaal winnaar en werd één keer gelijkgespeeld. Ergo goede statistieken voor de thuisclub voor wat het waard is.

Eerste helft

Het werd een moeizame eerste helft voor de thuisclub. Capelle stoorde vroeg en probeerde zo de aanvalsimpulsen van de Hardenbergers te ontregelen. Omdat de gasten steeds een man tussen het cenrale verdedigingsduo Siekman-Bakker posteerde, had HHC het moeilijk het spel te maken in het eerste kwartier. Na dat eerste kwartier kwam de thuisclub beter in het spel en was er sprake van enige dreiging richting het doel van goalie Nick van der Ploeg. Sargon Gouriye ging na een solo richting het Capelse doel. Van der Ploeg had geen moeite met zijn schot. HHC ontworstelde zich enigszins onder de druk van de gasten. Zo ontspon zich een levendig duel. Het tempo was hoog aan beide zijden. Peter de Lange – clubtopscorer met 5 treffers – was het dichtst bij de openingstreffer. Na een salom door de defensie van de oranjehemden, zag doelman Sander Danes tot ieders opluchting het schot rakelings naast gaan.

De behendige Marvin van der Pluijm vormde een voortdurende dreiging met zijn behendige rushes. Bij de thuisclub ontbrak vooral bij dreigende situaties de beslissende eindpas. De beste kans voor HHC ontstond in de 42e minuut. Glenn Kobussen nam een vrije trap, die op het hoofd van Hielke Penterman terecht kwam. Zijn kopbal ging over.

Voor beide doelen ontstond weinig gevaar al was er van de zijde van Capelle meer dreiging. De ruststand was terecht.

Tweede helft

Twee ongewijzigde ploegen begonnen aan het tweede bedrijf.

HHC begon goed, want al in de eerste minuut mocht Dennis Krohne vanaf rechts een vrije trap nemen. Laag kwam de bal voor maar zowel Berger als Penterman konden net niet de voet tegen de bal krijgen.Vijf minuten later leidde een fraaie omhaal van Gouriye slechts tot “ ah” en applaus, want de bal ging naast. Het was wel de opmaak voor HHC om de aanvallende intenties waar te maken. Een voorzet van Patrick Jurgens bracht de bal bij de doelman van Capelle en spits Martijn Berger. Van der Ploeg liet los, maar Berger zag zijn inzet opnieuw gestopt. Dat was in de 60e minuut.

De dreiging van de gasten werd steeds minder en minder talrijk. Me Gersom Klok voor Dennis Krohne ging HHC op jacht naar de openingstreffer, waar de aanhang zo om smeekte.

Het was echter Capelle dat de score kon openen in de 66e minuut. Gertjan Rohman ontsnapte aan de dekking en gaf Jesper van den Bosch op twee meter van het doel een niet te missen kans. Hij faalde opzichtig en HHC kroop door het oog van de naald.

In de tegenaanval kwam de bal “ gelukkig” bij de Gersom Klok terecht, die het strafschopgebied binnendenderde. Zijn directe tegenstander Jami Jaliens trapte ongelukkig op de hak van Klok en scheidsrechter Van der Wielen kon niet anders dan de bal op de penalty-stip leggen. TIm Siekman belastte zich met het buitenkansje en de 1-0 was geboren.

De spanning liep op ook al omdat Capelle bij een blessure van een van hun spelers, de door HHC uitgetrapte bal niet teruggaf. Het werd billenknijpen voor de elf van Verdonkschot . De ploeg groef zich in en kon er moeilijk uitkomen ook al omdat er minimaal 5 minuten extra speeltijd werd gegeven en Capelle alles-of-niets ging spelen. Toch was de zege niet onverdiend omdat Capelle weliswaar dreigend was, maar geen echte kansen creëerde.HHC blijft in de race om een der topplaatsen.

Tim Siekman werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Peter Hertog

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.