heksen belonen kleine boswachters

De Salland Natuur Fair is inmiddels alweer een aantal weken achter de rug, maar voor tien kinderen kreeg deze dag op 13 oktober nog een ‘staartje’. Zij zijn namelijk de gelukkige winnaars van een verrekijker. Deze werden gewonnen bij ‘het dierenbos’ (Kom is kiek’n in ons dierenbos ) en uitgereikt in de jachthut van dhr. G. Assink. De prijs was gesponsord door Foto en Zo, die ook tijdens de Salland Natuur Fair met een stand aanwezig waren. “We hebben van een zeer geslaagde fair genoten, met een aantal kleine boswachters rijker”, aldus Edwin Wessels, bestuurslid WBE Heeten en omstreken.

‘Kom is kiek’n in ons dierenbos’ bleek ook dit jaar weer een schot in de roos te zijn. Maar liefst 469 kinderen bezochten het dierenbos dat opgezet was door de samenwerkende Wild Beheer Eenheden (WBE’s) van het gewest Zwolle en omgeving en Vereniging Het Reewild.

De kinderen konden kennis maken met verenigingen en natuurinstanties die zorg dragen voor het behoud van onze natuur. De lokale jagers hadden een route door het ‘dierenbos’ uitgezet. Door middel van een formulier met daarop plaatjes van een aantal dieren moesten de kinderen deze in het bos opzoeken. Bij elk dier dat op het formulier stond was een letter vermeld. Nadat alle dieren gespot waren, kwam er een naam van een dier te voorschijn, in dit geval was het juiste antwoord Houtsnip. Tijdens deze zoektocht werden de kids bijgestaan door een aantal boswachters die het een en ander uitlegden over de natuurlijke leefomgeving en camouflage van de verschillende dieren die in het bos waren verstopt. Als klap op de vuurpijl kwamen de kinderen op een open plek in het bos waar een heksenhuisje was gebouwd met twee vriendelijke heksen die de formulieren in ontvangst namen. Bij het inleveren kregen de kinderen een bonnetje voor een gratis suikerspin.

De kinderen, maar ook hun ouders hebben een leerzame dag gehad en er kwamen zeer veel leuke reacties na de spannende zoektocht. De doelstelling die voorzitter Henk Pol van de Salland Natuur Fair voor ogen had om de kinderen tijdens de Salland Natuur Fair 2012 meer met de natuur te betrekken is daarmee geslaagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.