grote toekomst voor julia kayser en sterrehofs ushi

Sterrehof’s Ushi is een naam om te onthouden voor de toekomst. De merrie won vanavond op CSI Salland met Julia Kayser de Beaphar Prijs. Ze sprong twee foutloze omlopen en liep vervolgens een uitstekende winning round in de Medium Tour finale, goed voor bijna 820 euro prijzengeld.

Het talent van Sterrehof’s Ushi spatte er vanaf, maar daar staat ze bekend om. Haar vader Vigo d’Arsouilles werd in 2010 wereldkampioen met Philippe Lejeune en zelf werd ze op vijfjarige leeftijd geveild tijdens de Expo Talent Sale in Hengelo. Ze kwam in bezit van Stoeterij Sterrehof, die ook de Olympische springpaarden Opium en Tamino in eigendom heeft. Marc Houtzager, ruiter van deze toppers, is de partner van Julia Kayser die voor Oostenrijk uitkomt.

De Italiaan Piergiorgio Bucci met Vadrouille F M (Kannan x Clinton) leek de onverslaanbare man van de avond. Na een sensationele rit pakte hij de leiding, maar Julia Kayser was hem te slim af. “Mijn rondje zag er vast lang niet zo snel uit, maar Ushi heeft een heel grote galop en maakt veel meters en ik reed een galopsprong minder naar de laatste hindernis. Echt super. Ik win nooit veel en besloot het nu eens te proberen”, lacht ze. “Ushi deed het fantastisch. Ze is acht jaar en heeft heel veel kwaliteit. Ik heb haar veel bij de jonge paarden gestart en dit jaar haar eerste 1.40m en 1.45m parcoursen laten lopen. De Medium Tour finale stond als 1.35m uitgeschreven, maar het stond zeker wel 1.40m. Het waren mooie proeven.”

Julia Kayser start morgen, zondag, in de Rabobank Grote Prijs van Salland met Sterrehof’s Waterloo (v. Numero Uno) waarmee ze in Mariënheem al een zesde en achtste prijs won. Bucci werd in de Medium Tour finale tweede, voor Volkert Naeve uit Duitsland met Cony (v. Con Air) die van Jos Lansink is.

De Small Tour finale op 1.30m niveau vanmiddag werd een overwinning voor de Libanees Emile Karim Fares met Tatjana (v. Niagara). De parcoursbouwer had het de deelnemers zo lastig gemaakt dat er maar vijf van de 55 foutloos bleven en terugkwamen voor de barrage. Tom Brinkman won de tweede prijs op Siena (v. Kojak).

Uitslagen zaterdag 6 oktober 2012

Baephar Prijs, 1.35m Medium Tour finale, twee manches en winninground

1.Julia Kayser (AUT), Sterrehof’s Ushi, 0/0/0-35.18

2.Piergiorgio Bucci (ITA), Vadrouille F M, 0/0/0-35.32

3.Volkert Naeve (GER), Cony, 0/0/0-35.97

4.Bjorn Egberink (NED), Avion, 0/0/0-39.86

5.Stefanie van den Brink (NED), Royal Queen, 0/4/4-34.52

6.Pim Mulder (NED), Vimoser, 1/0/4-36.02

Dierenkliniek Hellendoorn Nijverdal Prijs, 1.30m Small Tour finale met barrage

1.Emile Karim Fares (LIB), Tatjana, 0/0-28.71

2.Tom Brinkman (NED), Siena, 0/0-29.86

3.Emile Tacken (NED), Amice, 0/4-28.72

4.Dennis van den Brink (NED), Wet Wet, 0/4-28.78

5.Andres Benatti (ITA), L’Obsession, 0/4-34.04

6.Femke van Berkel (NED), Papillon, 1-57.77

Guts Communication Prijs, 1.30/1.35m jonge paarden direct op tijd

1.Emile Tacken (NED), Farao, 0-49.24

2.Robert Vos (NED), Bo Jay, 0-49.66

3.Anne Bakker (NED), Ben B, 0-51.11

4.Pim Mulder (NED), Amerigo’s Amigo, 0-51.28

5.Liza Tiebot (NED), At Last, 0-51.69

6.Soumaiya Qarbal (NED), Bruggeman’s Buena Vista, 0-52.90

staging2.csisalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.