grijze en groene containers driewekelijks opgehaald

De afvalinzameling in de gemeente Raalte verandert vanaf 1 januari 2013. Vanaf dan worden zowel de groene als de grijze container eens per drie weken door de Rova geleegd. Nu is dat nog eens per twee weken. Het kunststof afval wordt vanaf volgend jaar wel vaker opgehaald. Dat wordt nu nog eens per vier weken opgehaald, maar dat verandert in driewekelijks.

Het jaarlijkse basistarief voor de containers gaat een tientje omhoog. Van 50 euro per huishouden naar 60 euro.

Daarentegen gaat de prijs voor het legen van een container groen afval flink omlaag. Nu kost het legen van de GFT-container nog 5,61 euro per keer, dat wordt 2,40 euro. Het legen van de grijze container wordt wel duurder. Dat gaat 9,21 euro per keer kosten (nu kost dat nog 7,92 euro per keer).

Een deel van de gemeenteraad gaat overigens niet zomaar akkoord met het stijgen van de kosten. Omdat de kosten voor de inzameling bij Rova omlaag gaan (er wordt namelijk minder vaak ingezameld), wil een meerderheid van de gemeenteraad een verlaging van het basistarief. Voor het einde van eind volgende maand moet het college met een voorstel komen, zodat dat nog tijdens de bespreking van de begroting behandeld kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.