gouden schaap voor dierenartsen olst wijhe

Jochem Jan Bleecke en Erna Post kregen zaterdag, op de drukbezochte Open Dag in hun praktijk, de trofee overhandigd door voorzitter Anton Lokate van De Vijverhof. De aanleiding was hun poging een schapenlam te opereren aan een schisis (hazenlip), een gespleten lip en gehemelte. Een lam in die toestand is ten dode opgeschreven. Bleecke bood aan (kosteloos) een poging te wagen het lam te helpen en deed de operatie samen met Post.

Uiteindelijk bleek het toch niet mogelijk het gehemelte te sluiten en de artsen moesten het diertje alsnog laten inslapen. Anton Lokate: “Dat het lam uiteindelijk is overleden, doet niets af aan de intentie van Bleecke en Post het dier te redden. Dat is wat wij in dit geval willen belonen. Het prille leven op z’n minst een kans te geven.” Bleecke en Post toonden zich blij verrast. “Echt ontzettend leuk zo gewaardeerd te worden. We geven de trofee een prominent plaatsje op de balie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.