gewoon carolien ruimte

Vaak als mensen bij elkaar komen, mogen we aan elkaar wennen. Je stemt even op elkaar af, althans als je contact en/of verbinding wilt. Vandaag stond ik langs de lijn bij het voetbalveld en kwam ik vele bekenden tegen. De sfeer was open, blij, een sterk samen gevoel. Het weer was koud, maar het zonnetje scheen. De mensen van de van oorsprong rivaliserende clubs waren open en hadden zin in de wedstrijd, ook tijdens het winnen en/of verliezen bleef de sfeer positief en open. Aandacht voor elkaar, ook al spelen we tegen elkaar. Ik zie dat mensen elkaar op de schouders slaan of even aanraken ter aanmoediging. We mogen snel elkaars ruimte in. De ruimte is er een van samen zijn, opbouwend en positief. Wanneer heb jij die positieve samen sfeer nog ervaren?

In de praktijk en zeker ook daarbuiten merk ik ook het aftasten van elkaar. Als ik ‘goed te passe’ ben, geen andere dingen heb en ik ben samen met iemand, dan wacht ik. Als ik wacht, met aandacht aanwezig ben, dus luister en er is toestemming, dan is het alsof ik in een (de) ruimte kom. Samen met de ander mag ik daar zijn.

Dat voelt voor mij heel intiem, bijna heilig. Dat kan heel intens zijn. Soms vergeet ik dan alles om mij heen, zo fijn en intens voelt het. Vanuit rust en liefde

verbinding maken zonder dat we iets willen of moeten. Alles mag er zijn. Een meneer ziet allemaal gezichten in mij, beelden waar hij angstig voor is, situaties die niet fijn waren worden even opnieuw beleefd, de angst wordt omgezet. Een mevrouw barst in tranen uit omdat ze zoveel liefde in haarzelf en om haar heen

ervaart, haar lichaam, ziel en geest kunnen het geluk bijna niet meer aan. Een andere mevrouw vroeg ik naast haar zoon te zitten en te wachten als hij ‘in” de games is op de computer. Zij hadden ook wonderlijke momenten van echt samen zijn. IK voel dankbaarheid, wij mensen kunnen zelf kiezen voor hoe we de wereld beleven. Wat een fijne mogelijkheden hebben we! Ik neem het besluit om elk moment het geluk van het bestaan weer te ervaren. Hoe is dat voor jou? Schrijf gerust je verhaal en/of vragen naar info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.