gewoon carolien omgaan met depressie

De blaadjes vallen weer van de bomen. Het wordt weer sneller donker, het is weer langer donker. We worden weer meer op onszelf teruggeworpen. De rust in, de stilte in. Soms voelt het alsof je onderuit gaat, je heel diep valt en je de kracht, het gevoel, de mogelijkheid niet hebt om weer overeind te komen. Dan slaat de angst toe. Bijvoorbeeld als je twijfelt over je leven, als je niet weet wat het leven je gaat brengen, als je bang bent over wat andere mensen zullen zeggen of denken of anders. Het kan zijn dat de angst je verlamt. Soms voel je die verlamming het hele jaar door wel, maar in deze tijd van het jaar meer en lijkt het alsof dit elk jaar erger wordt. Heb je dan nog hoop?

Persoonlijk raak ik wat van slag als ik hoor welke keuzes mensen met deze angst uit wanhoop soms maken. Zulke mooie mensen met zoveel talenten die ervoor kiezen hun fysieke lichaam te verlaten. Wat een vragen laten ze achter voor hun dierbaren.

Lieve mensen, als je valt en je hebt het idee dat je niet meer overeind komt, praat er dan alsjeblieft over. Wat zijn de speciale dingen die je angst inboezemen? Laat andere mensen je een hand reiken en neem deze alsjeblieft aan. Probeer alsjeblieft op te staan en blijf het proberen, tot je je eigen kracht weer vindt. Vindt de kracht waarin jij het wilt vinden. Er zijn mensen die je een schop onder de kont zullen geven, je gedrag afwijzen (zegt meer over henzelf), sommigen zullen meeleven. Maar blijf proberen op te staan totdat jij ook voelt dat het leven liefde is.

Hoe is het met jou? Je mag echt eerlijk antwoorden. Via info@carolienjonkman.nl Graag reik ik je een hand, misschien mag ik vragen over dierbaren beantwoorden.