gewoon carolien kinderen laten kiezen

Een moeder schrijft mij naar aanleiding van een sessie over haar kindje; Mijn dochter kan niet slapen en huilt in bed omdat ze bang is. Ik ben dit niet van haar gewend. Ze zegt dat ze steeds droomt van een heks die haar op wil eten. Ze geeft aan bang te zijn om weer van de heksen te dromen als ze gaat slapen. Daar hebben we een gesprekje over. (Carolien; heksen staan symbool voor de onafhankelijke eigengereide vrouw die weet wat ze wil, het is belangrijk dat dit deel van een vrouw op een veilige, fijne manier integreert in de prinses die elke vrouw is).

Ik vraag ;”waar wil je graag van dromen? Zij: ik wil van prinsessen dromen. “En wat doen die prinsessen? “Ze spelen met elkaar.” “En wat is er nog meer?” “Een prins.” “Ga maar liggen en denk maar aan de prinsessen, dan ga je daarvan dromen.” Eerder gaf ze aan, als je in bed gaat liggen en je doet je ogen dicht en je houdt je ogen dicht dan ga je slapen. Daar herinner ik haar aan. Omdat het niet voldoende gerust stelt, zet ik haar in de gouden zon. En ik maak met mijn hand de beweging om haar heen en over haar heen om de zon aan te geven.(Carolien; dit is o.a. een symbool voor bescherming). “Ik maak een zonnetje om je heen. Door het zonnetje kunnen geen boze dromen bij jou komen (de heks mag ook in het zonnetje). Het zonnetje is lekker warm. Voel je dat?” Mijn dochter begint te stralen en ik merk dat ze zich nu goed ontspant. Ze vraagt zelfs niet of ik nog even boven blijf en ik hoor haar niet meer. Ze slaapt goed door.

De volgende dag als ik haar ophaal van de BSO vraag ik of ze goed heeft geslapen. Ze zegt dat ze lekker heeft geslapen. “Waar heb je van gedroomd?” “Van de prinsessen.” “Wat deden ze?” “Ze plukten bloemetjes voor elkaar, de prins en de prinses. Toen gingen ze op het paard, net als sneeuwwitje.” ach, wat mooi….

Deze moeder stelt haar dochter die gemakkelijk beelden kan maken en voelen wat het met haar doet, open vragen. Zo leert ze haar dochter wat zij nodig heeft om zichzelf veilig, prettig te voelen en lekker te slapen. Ze leert haar dochter voor zichzelf te zorgen op emotioneel en spiritueel vlak. Wat fijn is het dat we, als het kan, naar buiten kunnen laten komen wat al in het kind zit.

Hoe gaat het met jouw kinderen? Hoe praat jij met ze? Vertel gerust je verhaal via info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.