Home / archiefcentraal / geslaagde scheidsrechterscursus voor de jeugd

geslaagde scheidsrechterscursus voor de jeugd

13 C-junioren van Sportclub Overwetering hebben woensdag de cursus scheidsrechter pupillenvoetbal gevolgd. De cursus bevatte zowel theorie- als praktijkonderdelen en stond onder leiding van docent van de KNVB Hans Marsman. Tijdens de cursus werden allerlei facetten van het scheidsrechteren onder de aandacht gebracht.

Tijdens het theoriegedeelte werd met beelden en veldherkenning de informatie op de kinderen overgebracht. Na deze theorie volgde direct een theoretisch examen, welke door iedereen met goed gevolg werd afgelegd.

Vervolgens startte het praktische werk: het toepassen van de theorie tijdens het fluiten. 18 E-pupillen stonden klaar voor een wedstrijd. De cursisten moesten om de beurt een deel van de wedstrijd fluiten. Er werd direct persoonlijke feedback gegeven en na afloop werden opvallende zaken nog een in zijn algemeenheid besproken. Ook dit onderdeel werd zonder problemen afgelegd.

Alle deelnemers slaagden voor de cursus en kunnen nu op zaterdagmorgen de wedstrijden van de E- en F-pupillen fluiten.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.