gemeente wist al in mei van buis in stortgat

De vondst van PVC-buisjes die in het stortgat aan de Heesweg aangetroffen werden, is op 21 mei van dit jaar al aan de gemeente Raalte gemeld aan een ambtelijk medewerker. Op 27 juni werd dat echter pas aan verantwoordelijk wethouder Wagenmans verteld. De buisjes werden op 4 mei echter al aangetroffen in het stortgat op het perceel van de voormalig wethouder Haarman, dat was twee dagen na het begin van het saneren van het stortgat.

De codering op die PVC-buisjes leidde er uiteindelijk toe dat het college van B&W toenmalig wethouder Haarman besloot aansprakelijk te stellen voor de verontreiniging van de grond aan de Heesweg 44/44a. Haarman besloot vervolgens om af te treden, naar eigen zeggen om zich beter te kunnen verdedigen tegen de aansprakelijkheidsstelling.

Van één aangetroffen PVC-buis werd op 27 juni duidelijk dat die in 1978 of 1979 geproduceerd was. Een andere aangetroffen buis werd pas op 23 augustus van dit jaar aan de gemeente gemeld. Dat terwijl die ook al op 4 mei aangetroffen werd. Die tweede buis werd geproduceerd in 1989 en dus in of na dat jaar gestort in het gat.

In het stortgat op het perceel aan de Heesweg werd overigens lang niet alleen asbest aangetroffen. Er werden boomstronken, bouwpuin, twee stukken PVC-buis en een beetje asbest. Dat liet een ambtelijk medewerker van de gemeente Raalte maandagavond aan de gemeenteraad weten.

In 1989 was Haarman al werkzaam op het bedrijf, een varkenshouderij. De grond werd in 2006 door hem verkocht aan de gemeente Raalte, met het oog op de uitbreiding van industrieterrein De Zegge in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.