gb raalte spoed achter reclamebeleid

In de gemeenteraadsvergadering van 7 juni nam de gemeenteraad een motie aan, waarin het college opgedragen werd onderzoek te doen naar de mogelijkheden om vaste plekken aan te wijzen voor onder andere evenementenborden. Wethouder Wagenmans antwoordde dat dit onderzoek zou worden meegenomen in een afstudeeropdracht van een student.

“Deze toezegging is op 7 juni 2012 gedaan en inmiddels zijn we al 4 maanden verder. En naar aanleiding van de verwijdering van de evenementenborden van de Sallandse Wandelvierdaagse zegt de burgemeester toe te willen kijken naar een algemeen kader waarbinnen nog iets mogelijk is,” schrijft Holtmaat.

“De burgemeester is kennelijk wel doordrongen van het probleem, dat vooral de vrijwilligers raakt. Gemeentebelangen vindt dat met name deze groep zwaar gedupeerd wordt, immers zij zijn het cement van onze samenleving. Vooral een groots evenement als de wandelvierdaagse waar in 2011 al meer dan 1160 wandelaars aan hebben deelgenomen, valt of staat met haar vrijwilligers. Gemeentebelangen betreurt het dan ook dat de gemeente Raalte hiervoor nog steeds geen beleid heeft,” aldus Holtmaat.

Holtmaat vraagt het college wanneer de afstudeeropdracht klaar is en wil dat de burgemeester het onderwerp met spoed oppakt en nog in de raadsvergadering van november met een voorstel komt.

Holtmaat verwijst naar steden die al een beleid inzake dit soort borden hebben. “Eindhoven, Nijmegen en zelfs een gemeente als Schijndel met 23.000 inwoners heeft sinds 2010 al 5 digitale evenementenborden, die op belangrijke invalswegen zijn geplaatst. Ook zijn er voorbeeldgemeenten zoals Purmerend waar bij de toegangswegen bordendragers zijn geplaatst.”

“Kortom Gemeentebelangen vindt het wel lang duren, terwijl het wiel al is uitgevonden. Wij vragen op korte termijn antwoord op deze vragen en spreken de verwachting uit dat het college bij de begrotingsvergadering in november 2012 met een concreet plan komt,“ stelt Holtmaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.