fysiotherapie lemelerveld is acupuncturiste rijker

Na drie jaar studie is fysiotherapeute Charlotte Floothuis geslaagd voor het examen acupunctuur aan het TCMA. Ze heeft deze opleiding van begin tot einde met zeer veel plezier gevolgd. Charlotte heeft bewust gekozen voor de traditionele vorm van acupunctuur. Ze is naast fysiotherapeute nu ook als acupuncturiste gevestigd in de praktijk voor fysiotherapie Lemele- Lemelerveld.

Acupunctuur bestaat al 2500 jaar en is nog steeds in ontwikkeling. Het richt zich op de energie die door een netwerk van energiebanen, meridianen genaamd, stroomt. Deze meridianen zijn verbonden met o.a. organen en levensfuncties. Op deze meridianen liggen 365 acupunctuurpunten. Elk punt heeft zijn eigen invloed op de stroom van energie. Door een naald in een punt te prikken wordt de energie in beweging gezet. Zo kun je energie versterken waar er te weinig is of draineren waar er teveel is.

Klachten die behandeld kunnen worden zijn onder andere overgangsklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, menstruatieproblemen, misselijkheid tijdens de zwangerschap, astma, eczeem. Daarnaast wordt acupunctuur steeds vaker ingezet als begeleiding bij kanker en neurologische aandoeningen als een hersenbloeding. Een minder bekende mogelijkheid van acupunctuur is het laten draaien van een baby (stuitligging) tijdens de zwangerschap.

Kijk voor meer informatie op staging2.fysiolemelerveld.nl of bel naar 0572-372158.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.