feestweekend marienheem groot succes

Zijn woorden waren eigenlijk ook van toepassing op het daaropvolgende feestweekend dat werd georganiseerd ter ere van het 75-jarig bestaan van het dorp: “Dit was nooit mogelijk geweest zonder de steun van onze sponsoren”, vertelt Jos Neulen van PB Mariënheem, die ook zitting heeft in de speciale jubileumcommissie. “Het weekend had niet beter gekund. De belangstelling was ver boven verwachting.”

Zondagmiddag is ’t As-spel afgeladen. Honderden inwoners van het dorp zijn aanwezig en ook verschillende oud-Mariënhemers brengen een bezoek aan de dorpsreünie. Paul Schutte, verantwoordelijk voor de horeca, sleept met vaten bier om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Ook tijdens de twee uitvoeringen van het jubileumtheaterspektakel ‘Mariënheem draait door’ zat de sporthal bomvol. Hetzelfde geldt voor de feestavond op zaterdagavond na afloop van de voorstelling.

Zondagmiddag praten de aanwezigen vol enthousiasme over het theaterspektakel: “Niet te geloven hoeveel talent we hier hebben”, vertelt een van hen. “Het was superprofessioneel.” De bezoekers van het theaterspektakel kregen een 2,5 uur durende voorstelling voorgeschoteld vol met sketches, muziek, zang, dans en gedichten. Rode draad vormde een pierrot die gedichten overhandigde aan dorpsdichter Anton Olthof. Het duet van Lange Frans (Fara) en Thé Lau (Alfons Heetkamp) maakte de tongen los. De tekst handelde over twee markante Mariënhemers: Mans Bartels en Johan Elders. Het derde couplet werd opgedragen aan alle Mariënhemers die zich inzetten voor de gemeenschap. “Het was kippenvel voor iedereen”, stelt Jos. “En dat was niet het enige kippenvelmomentje. Ze bleven maar komen.” Hij wijst daarbij ook op Annemarie Baack die ‘You and Me’ van Joan Franka coverde. “Beter dan het origineel. De hele productie was van een zeer hoog niveau.”

Naast de eerder genoemde programmaonderdelen, vond er in de kerk een goed bezochte tentoonstelling plaats over de geschiedenis van het dorp. Alhoewel vond: de tentoonstelling is ook komende maandag nog te bezichtigen. Verder was er ook een programma voor de jeugd uit het dorp.

“Elk programmaonderdeel was een succes”, stelt Jos. “Ook van het jubileumboek zijn er inmiddels al meer dan vierhonderd over de balie gegaan. Ik ben er supertrots op dat we dit met elkaar hebben kunnen organiseren in twee jaar tijd. Het was een prachtig weekend.”

Maar het is nog niet ten einde. Paul blijft maar vaten slepen. Nadat alle organisatoren van het feestweekend zijn gehuldigd en een welverdiend applaus hebben ontvangen, richt Gerard Nij Bijvank zich nog even tot het publiek: “Blijf een borrel drinken, blijf mooie herinneringen ophalen. Het is nog lang niet afgelopen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.