feestweek nederland turkije van start

Burgemeester Ton Strien en de Consul generaal waren vrijdag aanwezig bij de start van de feestweek die werd georganiseerd om te vieren dat Nederland en Turkije dit jaar 400 geleden diplomatieke betrekkingen aangingen. Het was meteen de opening van de Ebru-tentoonstelling van de heer Akkus. Deze tentoonstelling is tot 30 november in het Holstohus te zien is. Aansluitend aan de opening gaf de heer Akkus een workshop over de Ebru-techniek.

Woensdag zijn er nog sport- en spelactiviteiten voor kinderen in de leeftijd van vier tot en met zestien jaar in Sporthal De Hooiberg in Olst en op donderdag 1 november is de slotavond in het Holstohus met een Turks buffet bij de Brasserie (aanvang 18.00 uur/opgave verplicht) en een voordracht van de heer Gulcay over integratie.

De heer Gulcay is zelf vanuit Turkije naar Nederland verhuisd en heeft aan den lijve ondervonden wat integratie betekent. Maar hij kijkt ook verder: hoe is het met Nederlanders die geëmigreerd zijn, zien we overeenkomsten en verschillen. En welke waarden en normen vinden allochtonen en autochtonen belangrijk. Een boeiend verhaal voor iedereen die in een omgeving woont met mensen uit andere culturen.

De voordracht begint om 20.00 uur in het Holstohus en is gratis toegankelijk. Iedereen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie over de activiteiten in het kader van ‘Nederland-Turkije 400 jaar’ op staging2.kulturhusolstwijhe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.