expositie turkse ebru kunst

In het Holstohus in Olst gaat op vrijdag 26 oktober vanaf 16.00 uur de expositie Turkse Ebru-kunst, ook wel ‘Papiermarmeren’ genoemd, van start. Ebru is een kunstvorm waarbij met natuurlijke verf en water, door middel van een speciale techniek, uniek motieven op papier ontstaan.

De expositie staat onder leiding van Aleaddin Akkus, die naast het uitoefenen van Ebru-kunst zich bezighoudt met schilderen, mozaïek, miniatuur en fotograferen. Ook werkt hij met Turkse ouderen als een ouderenadviseur. Eveneens is hij docent Turkse taal en bied hij taallessen aan niet Turkstalige mensen.

Behalve als een vorm van esthetische kunst, wordt Ebru ook gezien als een speciale vorm van meditatie. De druppels verf die op het water worden losgelaten, worden ervaren als het loslaten van woede, verdriet en stress in het water.

De expositie duurt tot en met 30 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.