explosie bij rioolwaterzuivering in raalte

Bij de rioolwaterzuivering aan de Hondemotsweg in Raalte is zondagochtend een silo ontploft. De explosie was in grote delen van Raalte goed te horen en te voelen. Bij de explosie raakte niemand gewond.

Eén van de machinegebouwen is ontploft. Er is geen elektriciteit op de zuivering meer. Het zuiveringsproces ligt daarom stil.

Er zijn een aantal hoofdrioolgemalen in de gemeente stilgezet. Dit houdt in dat er geen vies water meer naar de zuivering stroomt. In de riolering wordt het vieze water vastgehouden.

De opruimingswerkzaamheden op het terrein zijn direct begonnen. Wat er nu met de installatie gaat gebeuren is nog onbekend, maar de werkzaamheden zijn tot nader orde stilgelegd. Waterschap Groot Salland is momenteel aan het overleggen of en wanneer de installie weer aan het werk gaat.

Update

“We gaan ons voorbereiden op het verwijderen van afvalwater uit de riolering met tankwagens. We onderzoeken momenteel waar dit nodig is”, laat het waterschap weten. “Tegelijkertijd ligt de focus op het aanleggen van elektriciteit op de zuivering zodat proces kan worden opgestart. Een leiding met rioolwater was gesprongen. Het lek is inmiddels gedicht, er loopt geen vuil water meer op het terrein.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.