evenementen den alerdinck toegestaan

De Raad van State heeft (voorlopig) geoordeeld dat op Landgoed Den Alerdinck evenementen georganiseerd mogen worden. Het bezwaar dat namens Landgoed Den Alerdinck II tegen het bestemmingsplan, dat evenementen als de aspergemanifestatie mogelijk maakt, was ingediend is in eerste instantie door de Raad afgewezen. Een bodemprocedure moet volledig uitsluitsel geven.

Namens Landgoed Den Alerdinck II wordt al langer tegen protest tegen evenementen bij het Landhuis gemaakt. Zo werd er bezwaar gemaakt tegen de hardloopwedstrijd in het kader van het Sallands Cross Circuit bij Den Alerdinck, tegen de aspergemanifestatie en recentelijk nog tegen een autorally voor artsen. De gemeente Raalte en de adviescommissie voor de bezwaarschriften wezen de bezwaren telkens van de hand, met als voornaamste argument dat het bestemmingsplan buitengebied er aan zat te komen.

Ook tegen dat bestemmingsplan werd bezwaar gemaakt door Landgoed Den Alerdinck II. Den Alerdinck II eiste dat dat bestemmingsplan op het onderdeel van het Landhuis aangepast werd. Die evenementen waren niet goed voor de flora en fauna in het gebied en zouden onherstelbare schade aanrichten, waren de tegenargumenten.

De Raad van State heeft echter geoordeeld dat de gemeente Raalte voorlopig niets hoeft te veranderen in de regels. In een uitgebreidere procedure velt de Raad uiteindelijke een definitief oordeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.