elckerlyc houdt inzameling voor verbouwing

Gemeenschapscentrum Elckerlyc in Luttenberg is gestart met een grote financiële actie onder de bevolking om extra geld in te zamelen voor de komende renovatie. De plannen voor de renovatie en uitbreiding zijn zo goed als rond. De laatste punten en komma’s worden gezet.

Elckerlyc heeft verschillende financiële bronnen aangeboord om voldoende middelen te verkrijgen om alles te kunnen uitvoeren. De totale kosten worden geraamd op ruim 1 miljoen euro. Een deel daarvan wordt betaald uit de eigen reserve en ook de gemeente Raalte, de provincie Overijssel en Leader+ hebben een bedrag toegezegd. Het Coöperatiefonds van de Rabobank doneert 15.000 euro.

Door middel van zelfwerkzaamheid zal een flink bedrag bespaard kunnen worden op de uitgaven. Maar dan nog is er een tekort van zo’n 80.000 euro en daarvoor wordt een beroep gedaan op de plaatselijke bevolking. Elk gezin ontvangt een brief met informatie, waarin de plannen worden uitgelegd en om een bijdrage wordt gevraagd. Elckerlyc hoopt dat er per gezin gemiddeld 100 euro wordt geschonken. Dat zal waarschijnlijk niet voor ieder gezin haalbaar zijn, dus zet het bestuur erop in dat financieel meer draagkrachtige inwoners bereid zijn om een hogere bijdrage te doen. De bijdrage kan in de vorm van een gift of een renteloze lening.

Elckerlyc hoopt op veel vrije giften, want leningen moeten in de toekomst wel weer worden afgelost. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november worden de enveloppen huis aan huis weer opgehaald. De bekendmaking van de opbrengst volgt op dinsdag 13 november tijdens de vergadering van Plaatselijk Belang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.