Home / archiefcentraal / eerste rondje van mountainbike netwerk geopend

eerste rondje van mountainbike netwerk geopend

Het eerste mountainbikerondje van het Mountainbike-netwerk Salland is op zaterdag 6 oktober om 9.30 uur geopend op de parkeerplaats van het Wechelerveld door dhr.C.van den Berg, voorzitter van PG LEADER Salland.

Het eerste rondje gaat over de natuurgebieden Wechelerveld (Diepenveen) en de tweede over de Oostermaet (Lettele). Daar tussenin ligt een verbindingsroute. Het mountainbikerondje is geheel bewegwijzerd en is ongeveer 4,5 kilometer lang. De route is voor een groot deel een single-track en voert je over onverhard terrein, met technische passages, uitdagende bochten langs bomen en water.

Bij de opening konden geïnteresseerden een ATB clinic op het Wechelerveld volgen, die werd gegeven door Paulo ten Buuren. Hij is docent en lid van de Zwaluwen. Op de parkeerplaats van het Wechelerveld stonden standjes van Riesewijk, Bos en Timmer; allemaal ATB-specialisten. Zij gaven tips en informatie over mountainbiken, over de juiste afstelling van de fiets en de juiste fietshouding.

Dat het ‘Mountainbike-netwerk Salland’ door het cultuurhistorische landschap van Salland gelegd mag worden is uniek. Het Mountainbike-netwerk is een Leader project waarbij zowel door de Sallandse gemeentes Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, als door de provincie Overijssel en Europa Loket gelden beschikbaar gesteld worden voor de realisatie van de routes.

Vele partijen werken samen om de mountainbikeroutes aan te leggen. Onder andere Salland Marketing, Stichting IJssellandschap, particuliere grondeigenaren, Staatsbosbeheer, landgoed De Bannink en vele vrijwilligers van toerfietsvereniging de Zwaluwen werken hier aan mee.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.