eerste resultaten csi salland

De eerste editie van het internationaal concours CSI Salland is donderdag 4 oktober van start gegaan en werd direct een succes voor Kirsten Rikkert. De amazone uit het Twentse Enter won in Mariënheem de Brinkhuis van Hoogstraten Accountancy Prijs op 1.40 meter niveau met haar toppaard Sorrento, een nakomeling van Kingston.

“Ik had het helemaal niet verwacht! Het is ons eerste binnenconcours en het is altijd afwachten hoe je paard daarop reageert. Ze kunnen wat spooky zijn, de hindernissen komen sneller achter elkaar, maar Sorrento voelde in de eerste ronde meteen fijn aan. In de tweede fase heb ik kort gedraaid. Sorrento kan dat goed en daar moest je het ook in deze wedstrijd van hebben. Echt super om zo te beginnen”, vertelt Kirsten Rikkert, die Suus Kuyten met Don Juan (v. Flamenco de Semilly) en Michael Greeve met Exclusive (v. Emilion) als nummer twee en drie achter zich liet.

Kirsten Rikkert heeft drie paarden bij zich op CSI Salland en kijkt uit naar de komende dagen. “Het is mooi om hier deel te mogen nemen. Ik kende Manege Bartels al en ze hebben er echt iets moois van gemaakt. De inrichting is nu moderner en er is nog meer sfeer. Ze hebben er echt veel aangedaan. De kantine is getransformeerd in een VIP gedeelte en er is een grote tribune neergezet. Als EQ International een concours organiseert, kun je er vanuit gaan dat het altijd super voor elkaar is. Wat ook fijn is, is dat er twee inrijbakken gerealiseerd zijn, één om dressuur in te rijden en één om in te springen. Dat is niet altijd op een indoorconcours.”

In de middentour werd de Indoor Twente Prijs op 1.35 meter hoogte gewonnen door Frederique Lebon met Zorlando (v. Lando). Anne Bakker was degene voor wie de ochtend het best begon. Ze won de allereerste rubriek, de 1.30 meter CSI Salland Prijs, met Taciende (v. Kojak).

Uitslagen:

CSI Salland Prijs, 1.30m direct op tijd

1. Anne Bakker (NED), Taciende, 0-41.72

2. Patrick van der Schans (NED), Vince, 0-43.17

3. Annet Willems (NED), Tadette, 0-43.69

4. Ali Al Khorafi (KUW), Axios, 0-44.05

5. Suus Kuyten (NED), Dakota du Buisson Z, 0-44.42

6. Hans van der Kolk (NED), Alladin, 0-44.81

Indoor Twente Prijs, 1.35m tweefasen

1. Frederique Lebon (NED), Zorlando, 0/0-25.87

2. Joy Lammers (NED), Vienna, 0/0-25.98

3. Suus Kuyten (NED), Wellingtom Times, 0/0-26.00

4. Yasmin Pinchen (GBR), Lowriver Queen Z, 0/0-26.12

5. Harrie Wiering (NED), Zephyr, 0/0-26.44

6. Wout-Jan van der Schans (NED), Quincy W, 0/0-26.49

Brinkhuis van Hoogstraten Accountancy Prijs, 1.40m tweefasen

1. Kirsten Rikkert (NED), Sorrento 0/0-27.81

2. Suus Kuyten (NED), Don Juan 0/0-28.30

3. Michael Greeve (NED), Exclusive, 0/0-29.01

4. Annet Willems (NED), Winnipeg, 0/0-30.06

5. Sebastian Karshüning (GER), 0/0-30.45

6. Julia Kayser (AUT), Sterrehof’s Waterloo, 0/0-30.74

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.