driedaagse hil succesvol verlopen

Het klapstuk van drie dagen HIL, de afsluitende Tripiade, is gewonnen door de 10-jarige Skye Morssinkhof uit Hulshorst. Zij was de snelste deelnemer die de drie onderdelen aflegde.

Eerst moesten twee voorrondes worden gereden waarvan de besten terugkwamen voor de finale. De beste twee uit elke finalerubriek mochten terugkomen voor de Tripiade. Een onderdeel die elke ponyruiter eens gereden wil hebben.

Vrijdagmiddag was het de beurt aan de klasse B. Zij reden een rijstijlparcours en een progressief parcours. Zaterdagmorgen in alle vroegte ging de klasse Licht van start. Zij sprongen na het klassieke parcours een wedstrijd in twee fasen. Vervolgens reden de M en Z deelnemers een klassiek parcours en een jachtparcours. Parcoursontwerper Jos Brinkman uit Albergen had mooie selectieve parcoursen gebouwd.

Een derde deel mocht zondag terugkomen voor de finales. De beste 2 van elke finalerubriek mochten deelnemen aan de Tripiade. Deze bestond uit een jachtparcours voor ruiter en pony, een steeplebaan voor alleen de ruiter en vervolgens ging de combinatie met nog 1 hindernis te gaan, samen richting eindstreep.

Skye Morssinkhof uit Hulshorst met haar mooie schimmeltje Twinsy, had in de voorgaande parcoursen al goed gepresteerd en daardoor al laten zien dat ze een serieuze kanshebster was voor de overwinning in de afsluitende Tripiade. Ze ging als een speer door het parcours, als een buffel over de stormbaan en vervolgens luid aangemoedigd door het publiek richting finish. De nakomende deelnemers deden verwoede pogingen om de snelste tijd te verbeteren maar allemaal zonder resultaat.

Linsey Zonnebeld uit Wierden kwam met haar pony Favorite’s Halifax C nog het dichtst in de buurt. Het brons in de Tripiade ging naar Stijn Roelink met Cross Road uit Lattrop.

Met ruim 500 starts in de marathonwedstrijd die vrijdagmiddag om 16.30 uur begon en zondagmiddag 17.00 uur ten einde was, kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Het vooraf vastgestelde tijdschema kon het gehele weekend worden aangehouden. Herfst Indoor Luttenberg was alle dagen te volgen via Twitter. Hier is ook veel gebruik van gemaakt, het aantal volgers van @hiluttenberg is zelfs verdubbeld.

In de bijlage zijn alle uitslagen te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.