dorsen met oude dorsmachine bij de laarman

Bij Museum De Laarman in Luttenberg gaat op 20 oktober vanaf 13.00 uur het dorsen met de oude dorsmachine weer van start. Een stukje nostalgie uit de zestiger jaren. De aanwezige dorsmachine werd destijds gebruikt door de werktuigenvereniging ‘Haarle en Omstreken’.

Dit jaar wil De Laarman de kinderen er ook bij betrekken, zodat ze samen met hun ouders of opa en oma kunnen komen kijken. De kids mogen met strobalen allerlei kunstwerken bouwen en bij mooi weer komt er ook een oude combine waar de kinderen op mogen klimmen. Ze kunnen een emmer meenemen om stro voor hun konijn of cavia in te doen. Dit jaar mogen ze ook nog knollen trekken en mee nemen naar huis en een stukje meerijden op de trekker.

Buiten de dorsmachine demonstreert het museum ook de wanmolen, die het kaf van het koren scheidt en wordt de hekel laten zien. Dit de voorloper van de dorsmachine.

De dorsmanifestatie vindt plaats tegenover het museum en de toegang is gratis.

Daarnaast kunnen geïnteresseerden het museum bezoeken waar nu de expositie ‘Waarom mensen geen eikels eten’ is. Ook de ambachtelijke kaarsenmakerij en de smederij zijn deze zaterdag de gehele dag geopend. De entree voor het museum bedraagt 5 euro. Voor kinderen is dit 2,50 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.