dikke overwinning van rohda op rkhvv

Afgelopen zondagmiddag nam ROHDA Raalte het in eigen huis op tegen middenmoter RKHVV. Het elftal onder leiding van trainer Kick Maatman maakte korte metten met de ploeg uit Huissen. De mannen in het korenblauw konden niets doen tegen de dreigende voorhoede van de roodgelen. Na 90 minuten voetballen stond er een eindstand van 5-0 op het scorebord. ROHDA blijft hierdoor ongeslagen in de hoofdklasse.

Op het sportpark Tijenraan is het al na een kleine zeven minuten raak. Na een fout van het elftal van trainer Frans Koenen is daar de penalty voor Raalte. Dirk Jan Klijn Velderman mag het proberen vanaf elf meter. Hij weet de kans echter niet te verzilveren, het schot gaat ruimschoots naast doel.

Hoofdtrainer Kick Maatman: “Velderman schiet behoorlijk naast. In de fase daarna krijgen wij de overhand. Vanuit de voorhoede komt veel dreiging”.

Het doelpunt van de goed spelende Lars Kamperman-Leferink volgt. In de 23e minuut weet hij vanuit een corner het ronde ding tegen de netten te werken. Na het eerste doelpunt is het raak. Nog geen drie minuten later verdubbeld Emir Balavac de score. Vlak voor rust is het Dennis Sahbaz die de Huissense doelman verschalkt met een subtiel lobje. Na rust is het Lars Matse van de blauwwitten die een eigen doelpunt maakt. Boy Boeloerditi zet de definitieve uitslag op het scorebord, en prikt de 5-0 erin.

“Lars speelt een goede wedstrijd, en maakt uit de corner een mooi doelpunt. Maar eigenlijk is het doelpunt van Dennis het mooiste. Al ging daar een kleine overtreding aan vooraf, maar dat zag de scheids niet. Met een lobje passeert hij de doelman”, lacht Maatman op de vraag welk doelpunt het mooiste was.

Met de drie punten komt ROHDA op een derde plek te staan, met in totaal zeventien punten. RKHVV zakt twee plaatsen naar de negende plek. Over twee weken moet ROHDA Raalte uit tegen het Meppelse MSC dat op de vierde plek staat. RKHVV neemt het thuis op tegen Quick ’20, dat ook negen punten heeft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.