de wandelaar en de gesloten controleposten

Het was toch even improviseren voor Gerrit Stegeman op de eerste dag van de Sallandse Wandelvierdaagse. De drie laatste controleposten van de eerste dag waren al dicht toen hij die passeerde. Stegeman kon dinsdag namelijk niet op tijd (08.30 uur) starten. “Ik moest dinsdagmorgen nog naar de tandarts,” lacht hij.

De Apeldoorner ging in overleg met de organisatie van de SW4D op de eerste dag om 11.30 uur nog van start. “Ik wist dat ik dan nog wel voor 17.00 uur binnen kon zijn. Daarvoor moest ik iets harder lopen dan normaal.”

Wat echter niet helemaal goed ging, is dat de vrijwilligers van de wandelvierdaagse bij de laatste drie controleposten in de veronderstelling waren dat de laatste wandelaar al voorbij was. Dat terwijl Stegeman nog volop in koers was.

“Bij de derde, ’t Nijenhuis, werd ik geholpen door iemand die in de tuin bezig was. Die knipte een gaatje en zette zijn handtekening. Vervolgens heb ik bij de andere twee kroegen een handtekening van de eigenaar gehaald als bewijs,” lacht Stegeman.

De tweede dag van de wandelvierdaagse verwacht de Apeldoorner minder problemen. Hij kon namelijk gewoon op tijd weg. Toch heeft hij een klein minpuntje. “Jammer dat de zon niet schijnt,” zegt hij. “Maar de sfeer is goed.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.