Home / archiefcentraal / de loswal en park wijhezicht geopend

de loswal en park wijhezicht geopend

De vernieuwde haven, loswal en park Wijhezicht zijn zaterdag door gedeputeerde Bert Boerman, burgemeester Ton Strien en Gerrit de Boer, voorzitter van de Nederlandse Kampeerauto Club regio Oostgeopend. Dit gebeurde door het onthullen van het camperbord.

Dit omdat er extra camperplaatsen en zes gehandicapten parkeerplaatsen zijn aangelegd. Maar ook is de haven vergroot, is de kreek uitgebaggerd én voorzien van een nieuwe trap. De JongerenOntmoetingsPlaats (JOP) heeft zijn plek terug gekregen bij de Loswal.

Aansluitend heeft wethouder Cor van den Berg de onthulling van het nieuwe logo van de Wijhese ondernemers aangekondigd; aan Tiny Bergevoet was vervolgens de eer om het nieuwe logo daadwerkelijk te onthullen. De Wijhese ondernemers hebben in dit kader een braderie georganiseerd, die druk bezocht werd.

Eerder al is bij de Loswal de rotonde aangelegd, die een goede verbinding legt met de Rijksstraatweg maar ook met de Raalterweg. Dit is een echte entree geworden naar het centrum van Wijhe. Ook de kwaliteitsimpuls, die gegeven is aan bedrijventerrein De Enk, zorgt ervoor dat de relatie tussen het centrum van Wijhe, De Enk en de Poort van Wijhe versterkt is. De Raalterwegzone is een autoluwe straat geworden die recreanten verleidt naar het centrum of de Loswal te komen.

Het park bij het Weijtendaal en Park Wijhezicht zijn één mooi geheel geworden. De openbare ruimte rondom Park Wijhezicht is bijna klaar. De aankleding van de openbare ruimte volgt in november met het aanplanten van bomen en het plaatsen van plantenbakken. SallandWonen begint in 2013, na sloop van de woningen aan Wijhezicht, met de realisatie van de geplande nieuwbouw. Villa Wijhezicht is inmiddels verkocht en zal een geschikte bestemming krijgen die past bij deze mooie locatie.

Lees ook

Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.