de leeren lampe in tiroler sferen

De Leeren lampe dompelt zich op zaterdag 20 en zondag 21 oktober onder in Tiroler en Duitse sferen. Twee dagen lang schlagers, grote pullen bier, Wein, Speisen en Gemütlichkeit. Op zaterdagavond presenteert DLL de Mega Après Ski Party en op zondagmiddag het inmiddels welbekende Oktoberfeest. Zaterdagavond staat er daarnaast ook een Clubnight op het programma.

Feestact ‘Die Tolle Leute’ is zowel op zaterdagavond als zondagmiddag van de partij. Deze zogenaamd Duitse partysensatie (met een bescheiden Sallands accent) speelt Duitse bewerkingen van bekende Nederlandstalige hits. Wat je mag verwachten? Bijvoorbeeld ‘Festival der Liebe’, ‘Viva Colonia’, ‘Cowboy und Indianer’, ‘Rosamunde’ en ‘Schatzi schenk mir ein Foto’. Inmiddels hebben de heren ook een eigen single uit: ‘Brennt dein Hut’. Zaterdagavond staat bovendien DJ Total Tommy achter de draaitafels. Hij krijgt versterking van de Alpen Dancers. Swingen, springen en feesten totdat je erbij neer valt. De Mega Après Ski Party vindt plaats in de Theaterzaal. Als je niet houdt van de skihutsfeer, niet getreurd, want in de Music Factory staat er een Clubnight op het programma met medewerking van de resident-dj’s. Voor elk wat wils dus. Aanvang is om 22.30 uur.

Wir Sind Spitze

Zondagmiddag volgt het Oktoberfeest met medewerking van Wir Sind Spitze, DJ Total Tommy en Die Tolle Leute. Wir Sind Spitze bestaat uit vijf muzikanten uit Zuid-Limburg. ‘Die neue Alpen-Spatzen-Buben-Rocker-Schlager-Freunde & Oberkrainer-Pop-Rebellen-Kapelle’ werd als naam toch iets te lang geacht, maar dekt de lading wel. Met een vette knipoog, veel humor, diverse acts en een muzikale mix van ‘die populairsten Polkas, die schönsten Schlager und die blödesten Ballerman-Party Hits’ zetten de heren alle feesten op de kop. En voor wat Nederlandstalige krakers, een nummertje van AC/DC of een swingende dance classic draaien de heren hun hand ook niet om.

“Het Oktoberfeest op zondagmiddag is nu al een kleine traditie”, vertelt Joost Meijerink, bedrijfsleider van DLL. “De eerste twee edities waren grote successen. Ook nu gaat het weer hard met de voorverkoop. Natuurlijk vanwege de positieve verhalen van de mensen die de eerste twee keer zijn geweest. Maar het zal ook meespelen dat op maandag de Herfstvakantie begint en er op zondag geen voetbalwedstrijden staan gepland.” Het team van De Leeren Lampe wil met het Oktoberfeest op zondagmiddag zoveel mogelijk de sfeer van de Duitse Oktoberfeesten naar Raalte halen. “Daarom vragen we ook aan de bezoekers om in gepaste kledij te komen. Voel je echter niet verplicht.”

Een staplaats kost 12,50 euro, een zitplaats 17,50 euro. Aanvang is om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij DLL op dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur, op woensdag van 11.00 tot 20.00 uur en op zaterdagavond tijdens de discotheekavond. Je kunt ze ook online bestellen op staging2.deleerenlampe.nl (onder het kopje Events).

Vrijdagavond

De eerder aangekondigde feestavond op vrijdag 19 oktober gaat niet door. “Met deze avond probeerden we ons te richten op de bedrijven uit de regio”, vertelt Joost. “Helaas was de belangstelling te klein.”

De Leeren Lampe is te vinden aan de Almelosestraat 2 in Raalte, tel: 0572-355855. Meer informatie is te vinden op staging2.deleerenlampe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.