de kort ook wagenmans moet opstappen

Wethouder Wagenmans verdient een motie van wantrouwen voor de manier waarop hij zich in de zaak over de bodemverontreiniging op De Zegge VII heeft opgesteld. Dat vindt Raaltenaar Hans de Kort: ““Naar mijn mening verdient wethouder Wagemans voor zijn handelen de politieke rode kaart, een motie van wantrouwen dus. Als dit achterwege blijft, kunnen we maar beter niet meer deelnemen aan de verkiezingen.”

Naar aanleiding van de kwestie, die ook wethouder Haarman de kop kostte, heeft Hans de Kort een brief gestuurd. Die vind je hieronder.

Zo langzamerhand is iedereen wel op de hoogte van de enorme bodemverontreiniging (ca. 40 x 12 x 4 m) die voormalig wethouder Haarman op De Zegge VII heeft achtergelaten op zijn oude perceel aan de Heesweg in Raalte.

De kosten – ten minste € 200.000 – van de sanering komen, door klunzig en onprofessioneel handelen van de opeenvolgende colleges, waarschijnlijk weer voor rekening van ons inwoners.

Inmiddels is gebleken dat deze sanering, sinds de ontdekking van de vervuiling begin dit jaar, is begeleid door de wethouders Wagemans en, jawel, (toen nog) wethouder Haarman! Menigmaal bezochten zij samen het te saneren gebied. Dat zij daarbij hadden getracht te achterhalen wanneer er voor het laatst was gestort – Haarman wist van niets – mag gerust de ultieme klucht worden genoemd.

Slechts één instantie had een onafhankelijk en geloofwaardig onderzoek kunnen verrichten: het Openbaar Ministerie (OM). Misschien had het OM wél bewijzen gevonden dat er binnen de verjaringstermijn strafbare feiten zijn gepleegd. We zullen het nooit te weten komen omdat Wagemans het OM, bewust of onbewust, van meet af aan buiten de deur heeft gehouden. De twee wethouders gingen zogezegd zélf op onderzoek naar bewijzen. De ene wethouder zoekt dus bewijzen tegen de andere en ze doen dit samen! En alsof dit allemaal nog niet merkwaardig genoeg was, hielden ze deze essentiële informatie volledig onder de pet.

[i]Toen de gemeenteraad zich hierover verontwaardigd toonde, verdedigde Wagemans zich met de uiterst merkwaardige opmerking dat hij, omdat het zo gevoelig lag, zelfs burgemeester Zoon en zijn andere collega wethouder niet had ingelicht. Oh ironie!

Sorry hoor, maar op grond van het vorenstaande kom ik tot geen andere conclusie dan dat hier sprake is van een schertsvertoning die zijns gelijke zoekt. Een belediging aan het adres van onze volksvertegenwoordigers en hun verstandelijke vermogens.[/i]

Aanstaande donderdag wordt de kwestie besproken door de gemeenteraad. Ik ben benieuwd. Naar mijn mening verdient wethouder Wagemans voor zijn handelen de politieke rode kaart, een motie van wantrouwen dus. Als dit achterwege blijft, kunnen we maar beter niet meer deelnemen aan de verkiezingen. Dan hebben Raalter wethouders een volledige vrijbrief voor het maken van blunders en het dom houden van de gemeenteraad.

Je mag er toch niet aan denken dat ook dit weer met een sissertje zou aflopen.

[i]Hans de Kort

Raalte[/i]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.