dauw regen zonder dat het regent

Kletsnat gras in de ochtend, maar ’s nachts is er geen druppel regen gevallen. Dauw zorgde de afgelopen ochtenden voor nattigheid. Dauw wordt ook wel de stille neerslag genoemd. Lucht die kouder wordt, botst met de warmte van planten. De waterdamp in de lucht slaat neer als water, gas wordt vloeistof.

Om dauw te laten ontstaan heb je een groot verschil tussen de tempratuur overdag en ’s nachts nodig. Iets verder richting de winter, als de temperatuur onder het vriespunt daalt, wordt dauw ijs en krijgt het de naam rijp.

Los van het feit dat de nevel wat lastig voor verkeersdeelnemers is, levert het prachtige beelden op. We trokken er vanmorgen met fotocamera op uit en kwamen met de bijgevoegde fotoreportage terug.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.