cross circuit uitgebreid met omni mobilae loop

“Kinderen kunnen zich opgeven voor de outdooractiviteiten. Hier betalen zij 5 euro voor. De opbrengst hiervan gaat niet naar de Omni Mobilae of naar het Sallands Cross Circuit, maar komt volledig ten goede aan Stichting Leergeld Salland. Die stichting maakt het mogelijk dat kinderen van ouders die weinig geld hebben, iets leuks kunnen doen op het gebied van sport of cultuur”, vertelt André Duteweert namens de organisatie van het Sallands Cross Circuit. “Het is een soort van ‘Kids voor Kids’-idee.”

De spectaculairste crosscompetitie van de regio gaat op zondag 18 november van start met de Joop van den Enk Crossloop in Raalte. Elf weken lang, tot eind januari, kan iedereen meelopen met de crosslopen die in de hele regio gehouden worden. Zo zijn er wedstrijden in Raalte, Laag Zuthem, Ommen, Luttenberg, Nieuw-Heeten, Heino, Heeten, Broekland, Mariënheem en Lemelerveld.

De crosscompetitie heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt, met afgelopen jaar als hoogtepunt. Toen deden er maar liefst 5.000 hardlopers mee aan één of meerdere lopen. “Vorig jaar hadden we gewoon heel veel geluk met Koning Winter. Die kwam namelijk niet echt tijdens de crosscompetitie, waardoor alle wedstrijd door zijn gegaan. En wij hopen dit jaar op een evenaring van het deelnemersaantal. En ik denk dat dit ook moet lukken, aangezien er dit jaar een extra loop is. Maar we blijven natuurlijk afhankelijk van het weer.”

Het Sallands Cross Circuit is een goed georganiseerd circuit waarin de Sallandse gemoedelijkheid prima wordt gecombineerd met het willen presteren. Er zijn diverse categorieën, zowel voor de jeugd als voor vrouwen en mannen. Het is een strak geplande competitie met elk weekend een loop en in één weekend zelfs twee crosslopen.

Afterparty

De competitie wordt op vrijdagavond 15 februari officieel afgesloten met een heuse Afterparty in de Leeren Lampe in Raalte. Dit is het moment om gezellig met elkaar terug te kijken en om de kampioenen te huldigen. Dit jaar is er een speciale gast aanwezig op de Afterparty. Niemand minder dan voormalig Nederlands marathonloper Gerard Nijboer zal aanwezig zijn. Nijboer won onder andere Olympisch zilver en de Europese marathontitel. Bovendien heeft hij nog steeds het Nederlands Record op de 25 kilometer op zijn naam staan.

Kortingsactie met gemak

Inschrijven kan voor iedere wedstrijd afzonderlijk. Nieuw dit jaar is dat inschrijven voor alle wedstrijden in 1 keer mogelijk is. In plaats van 55 euro betaal je dan slechts 44 euro. Je hoef je maar één keer in te schrijven en je ontvangt een startnummer die je kunt gebruiken bij alle elf wedstrijden. Meer informatie vind je op staging2.sallandscrossscircuit.nl

Goed doel

Dit jaar is het goede doel van het Sallands Cross Circuit de Stichting Leergeld Salland. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen. Stichting Roelof Dijkslag heeft al aangegeven geld te doneren via het Sallands Cross Circuit. Wil jij Stichting Leergeld Salland ook helpen als sponsor, ga dan naar staging2.sallandscrosscircuit.nl en mail de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.