breukhoven en curfs naar whz hal

Op zaterdag 27 oktober 2012 om 20.00 uur zullen Arjan Breukhoven op het orgel en Patrick Curfs op de saxofoon een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld met orgel en saxofoon samen; ‘Rondo lll’ van R. van Otterloo, ‘You raise me up’ van R. Lovland, ‘Colors of the Wind’ van A. Menk, ‘Ave Maria’ van Fr. Schubert, ‘Gabriels Oboe’ van E. Morricone, ‘Introduction’ van

D. Cimarosa, ‘Meer dan ooit’ van L. le Blanc/P. Baloche, ‘Still’ van R. Morgan, etc.

Arjan Breukhoven zal diverse solo’s spelen, o.a.; ‘Pomp and Circumstance’ van E. Elgar (bew. E.H. Lemare), ‘Frühlingrauschen’ van Chr. Sinding (bew. A. Breukhoven), ‘Première Valse’ van A. Durand (bew. A. Breukhoven), etc.

Patrick Curfs, Nederlands sopraan- en alt-saxofonist, studeerde klassieke muziek en saxofoon lichte muziek aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam en rondde beide studies cum laude af. Hij werkte jarenlang in diverse professionele orkesten, maar ook werkte hij als studiomuzikant in diverse producties.

Sinds 1998 speelt hij als lead-altsaxofonist in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Elk jaar brengen ze een theatervoorstelling, die speelt in de grote theaters in Nederland, Duitsland en België. In deze hoedanigheid werkte hij samen met vele bekende artiesten waaronder Toots Tielemans, Lee Towers, Liesbeth List, Johnny Logan en dit jaar met Ellen ten Damme.

Naast dat hij een freelance saxofonist is, werkt hij ook als endorser voor ‘Selmer’ (staging2.selmer.nl). In deze hoedanigheid geeft hij clinics en workshops aan amateur-orkesten die gespecialiseerd zijn (of zich willen specialiseren) in het spelen van jazz- en popmuziek met hun traditionele koperbezettingen. Als dirigent heeft hij gewerkt met diverse orkesten en bigbands.

Naast zijn bezigheden als musicus werkt Patrick als producent en organisator van concerten.

Arjan Breukhoven werd op 18 mei 1962 geboren. Aanvankelijk studeerde hij orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar o.a. Wim van Beek en Bert Matter zijn leraren waren. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven piano bij Albert Brussee. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie. In deze conservatorium-tijd kreeg hij ook les van de beroemde Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Tevens studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks, als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent vele concerten in geheel Nederland en in vele andere landen binnen Europa, Rusland en in Australië. Dit jaar vierde Arjan Breukhoven zijn 30 jarig jubileum als musicus en zijn 50ste verjaardag met een eenmalig jubileumconcert op zaterdag 12 mei in de Grote of Sint-Laurenskerk te Rotterdam. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen.

Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 500 concerten en diensten. Regelmatig werkte hij mee aan televisieopnamen voor het bekende tv-programma ‘Nederland Zingt’ van de Evangelische Omroep, maar hij is ook regelmatig te gast bij de E.O. radioprogramma’s ‘Praise op Zaterdag’, ‘Laat ons de rustdag wijden’ en ‘Zaterdagavonduur’ ook bij andere omroepen in binnen- en buitenland was hij te zien. Ook heeft Arjan Breukhoven aan talloze DVD- en Cd-producties meegewerkt, waaronder een zeer gewaardeerde serie orgelimprovisatie Cd’s en de pianosolo-cd ‘Beneath my Wings’ en de nieuwste piano cd ‘Emotions’.

Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

Het is gewenst vooraf te reserveren op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 12,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.