brand slaat gat in dak kasteel boxbergen

De brandweer rukte met groot materieel uit naar het ‘Kasteel van Nuy’, zoals het ook wel genoemd wordt. Auto’s van vier korpsen kwamen ter plaatse, waaronder een hoogwerker uit Deventer. Ook kwam er een voertuig voor waterwinning, omdat het bluswater ruim honderd meter van het kasteel vandaag gewonnen moest worden.

Bij de brand heeft niemand verwondingen opgelopen.

Kasteel Boxbergen is een Rijksmonument in particuliere handen. Het gebouw stamt uit de Middeleeuwen en speelde een belangrijke rol in de 80-jarige oorlog. Het kasteel stond in de negentiende eeuw op de slooplijst, maar werd gered en opgeknapt door de rijke Deventenaar Jan Coenraad Lamberts.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.