bouwwerkzaamheden hoftheater gaan van start

Het enige gedeelte van het oude HOFtheater dat nog overeind staat, is de karakteristieke ronde theaterzaal. De zaal blijft ook in het seizoen 2012-2013 gewoon zoals die altijd was. Na dit theaterseizoen wordt het podium vergroot.

Vervangende voorzieningen

Na het plaatsen van de tentfoyer hebben de medewerkers van HOFinSalland, waar het HOFtheater onderdeel van is, tot 1 november de tijd om deze een gezellige uitstraling te geven, zodat het publiek er een sfeervolle theateravond of –middag kan beleven.

Alle faciliteiten zoals toiletunits, verwarming, garderobe en bars zijn aanwezig. Tussen de foyertent en het theater komt een tijdelijke gang, zodat het publiek droog en warm de theaterzaal kan betreden. Het kantoor van HOFinSalland is tot de ingebruikname van het nieuwe theater gevestigd in Boei10 aan de Boeierstraat 10 op het industrieterrein De Zegge in Raalte.

Op 1 november start het HOFtheaterseizoen met drie uitverkochte voorstellingen van Helligen Hendrik (er is alleen nog hier en daar een enkele plaats beschikbaar). Het volledige programma van HOFinSalland is te vinden op staging2.hofinsalland.nl/programma.

Realisatie

De gemeente Raalte heeft de opdracht voor de realisatie van het nieuwe HOFtheater gegund aan Bouwbedrijf Jansman uit Luttenberg en Nijhof Installatietechniek uit Broekland. Het bouwmanagement zal worden verzorgd door Adviesbureau Smeets uit Meppel. Het ontwerp is van de hand van Archetex Architecten- en ingenieursbureau uit Lemelerveld. De planning is dat de oplevering in het najaar van 2013 zal zijn. Eind november 2013 zullen de eerste voorstellingen in het nieuwe HOFtheater plaatsvinden. De officiële openingsweek staat half januari 2014 gepland.

Informatie rondom de bouw, nieuws, impressies, tekeningen en plattegronden zijn te vinden op staging2.hofinsalland.nl/bouw. Ook de digitale nieuwsbrief, de Facebookpagina en het Twitteraccount geven regelmatig nieuwe informatie over de bouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.