bouwbedrijf mensink gaat over op digitaal systeem

Bouwbedrijf Mensink wil via een digitaal systeem slimmer gaan samenwerken in de bouwwereld. Om dat voor elkaar te krijgen heeft het bouwbedrijf zich aangesloten bij ‘S@les in de bouw’, een stichting die er voor wil zorgen dat de papierstroom in de bouwwereld verdwijnt en gegevens automatisch in de administratie verwerkt worden. Bouwbedrijf Mensink is hiermee een voorloper en hoopt dat andere bedrijven snel aansluiten. “Het is een investering die de bouwwereld op den duur veel tijd en geld gaat opleveren.”

Het idee is heel eenvoudig. Door op een slimme manier samen te werken kan aanzienlijk bespaard worden op de kosten. Aan de ene kant bij het verwerken van bonnen en facturen en aan de andere kant bij het voorkomen van fouten in transacties. Stichting ‘S@les in de bouw’ heeft hiervoor een elektronische standaard ontwikkeld. Daarmee spreekt elk bedrijf in de bouwwereld dezelfde taal.

Gonard Mensink van bouwbedrijf Mensink is enthousiast: “Dit systeem kan ons enorm veel opleveren. Als iedereen dezelfde werkwijze hanteert kan er namelijk veel tijd worden bespaard. Het wordt echter pas aantrekkelijk als bedrijven met wie wij samenwerken het systeem ook gaan gebruiken.” Hoewel dat op dit moment nog niet altijd het geval is, wil bouwbedrijf Mensink met het in gebruik nemen van dit systeem het goede voorbeeld geven.

Ondanks het feit dat de bouwwereld niet altijd voorop loopt als het gaat om nieuwe ontwikkelingen, ziet Mensink de toekomst positief in. “Het zijn nu vooral de grote bedrijven die het voortouw nemen. Bij veel bouwbedrijven is er een soort angst voor het onbekende, maar met dit systeem ben je klaar voor de toekomst. Bovendien is de software binnen handbereik: al met al een investering die zich dubbel en dwars terug betaald.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.