boerderij onderhouden met respect voor historie

Stichting Sallands Erfgoed houdt op donderdag 6, 13, 20 en 27 november een cursus boerderijbehoud om boerderijbewoners te helpen bij hun zoektocht naar bruikbare kennis van cultuurhistorische en technische aspecten van de boerderij. De meeste eigenaren van boerderijen zijn trots op hun bezit. Maar het is niet altijd eenvoudig om een boerderij en erf te onderhouden en met respect voor de historie aan te passen aan de huidige wensen.

De cursus start met een avond over streekeigen kenmerken van de boerderijen in de regio. De drie avonden erna gaan over veelvoorkomende onderhoudsproblemen bij boerderijen. Een voorbeeld hiervan is doorslaand en optrekkend vocht. Bij de behandeling wordt ingegaan op vragen als: hoe bescherm je de onderdelen van een gebouw tegen weersinvloeden? Hoe voorkom je condensatieproblemen? Welke complicaties kunnen zich voordoen bij isolatiemaatregelen? Zo komen er diverse onderhoudsaspecten aan bod. Waar nodig passeren de belangrijkste constructies van gevels, daken en vloeren de revue. Uiteraard bevat het lesmateriaal ook talrijke praktische tips. Verder is er uitleg over een efficiënte aanpak van het totale onderhoud en over de mogelijkheden van subsidie en fiscale aftrek.

Stichting Sallands Erfgoed organiseert de cursus in samenwerking met Monumentenwacht Overijssel en Flevoland. Vanuit het LEADER-project Sallands Erf & Goed wordt een financiële bijdrage verleend, waardoor het mogelijk is de cursus aan te bieden voor 50 euro per persoon, in plaats van de reguliere 125 euro. De cursus vindt van 19.30 tot 22.00 uur plaats op museumboerderij ‘de Pothaar’ in Bathmen.

De cursus kan in overleg ook op een zaterdagmorgen van 10 uur tot 12 uur gehouden worden. Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@stichtingsallandserfgoed.nl of telefonisch bij Maureen Fakkert via 0570-531338.

Zie voor meer informatie staging2.stichtingsallandserfgoed.nl en staging2.twitter/com/sallandserfgoed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.