Home / archiefcentraal / biogasinstallatie verkocht aan bkc

biogasinstallatie verkocht aan bkc

De biogasinstallatie ging enkele maanden geleden onder de naam BMEC failliet, nadat het twee jaar geleden al was overgenomen voor 3 miljoen euro. Wat volgde was een onduidelijke periode over de toekomst van de vergister. Het kwam in september tot een openbare veiling, maar de hoogste bieder (VP Minovia, 590.000 euro) kreeg toch niet de vergister toegewezen aangezien de banken niet akkoord gingen. BKC heeft bijna een miljoen euro betaald voor de installatie.

Welke plannen BKC er mee heeft, wil het bedrijf nog niet kwijt. Wel zegt het bedrijf met meerdere partijen samen te willen werken. De varkenshouders die altijd betrokken zijn geweest bij de vergister hoeven zich wat dat betreft geen zorgen te maken.

Volgens een medewerker past de aankoop van de vergister binnen de strategie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo kunnen bijvoorbeeld producten die van de eigen slachterij komen en de mest van boeren die aan BKC leveren, volgens het bedrijf in de vergister. Dat zijn spullen die uit de buurt komen en zo weer energie opleveren, ook voor deze regio, is de gedachte.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.