bezuiniging bieb wijhe van de baan

Dit onderzoek moet volgens Olst-Wijhe in nauwe samenwerking met de stichting Openbare Bibliotheek Olst-Wijhe en mogelijke andere partners uitgevoerd worden. De digitalisering op het terrein van het bibliotheekwezen zal hierbij betrokken worden. Wanneer dit perspectief van de ‘bibliotheek van de toekomst’ en de financiële consequenties duidelijk zijn, wordt een definitief besluit genomen. Het uitgangspunt blijft dat kwaliteit boven kwantiteit gaat.

Het voorstel om 40.000 euro euro op de bieb te bezuinigen, stuitte op een berg verzet in Wijhe. “Er zijn tal van schriftelijke en mondelinge reacties binnengekomen, er zijn handtekeningen verzameld en ook heeft een aantal scholen met de leerlingen acties opgezet. Mede op basis hiervan heeft het college besloten om het voorstel richting raad aan te passen,” aldus Olst-Wijhe.

De bezuiniging van ruim 40 mille die het oorspronkelijke voorstel moest opleveren, wordt nu gerealiseerd door verder te besparen op het toezicht in de openbare ruimte.

Het is de bedoeling om de uitkomsten van het onderzoek naar de bibliotheekvoorzieningen te betrekken bij de vaststelling van de Kadernota 2014. Deze wordt door de gemeenteraad in juni 2013 behandeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.