armand in cafe spoolder

De bekende troubadour Armand is zaterdag 20 oktober te gast bij Café Spoolder in Luttenberg. De protestzanger is vooral bekend van zijn hit ‘Ben ik te min’. Herman George van Loenhout, oftewel Armand, bracht zijn eerste single ‘En nou ik’ uit in 1965. Die werd een grote flop, maar hij gaf niet op. In de zomer van 1967 brak Armand door met het nummer

‘Ben ik te min’. Deze single werd door de gevestigde orde als controversieel gezien en sindsdien geldt Armand als protestzanger. De opvolger ‘Blommenkinders’ haalde datzelfde jaar ook de top 40. Daarna raakte hij zwaar verslaafd aan harddrugs en verdween hij tijdelijk uit zicht. In 1973 keerde Armand terug aan het front met de plaat ‘De oorlog woedt in jezelf’. Het zou zijn laatste hitje zijn. Maar Armand bleef optreden. In kleine kroegjes, in zaaltjes, op zolderkamertjes: eigenlijk overal waar ze hem vroegen. Eind vorig jaar deed hij mee aan het televisieprogramma ‘Ali B op volle toeren’. Samen met rapster Nina vertolkte hij het nummer ‘Straattaal’. Ali B en Nina maakten op hun beurt een rapversie van Armands ‘Ben ik te min’. Sindsdien staat Armand, als exponent van de bloemenkinderengeneratie en enthousiast softdruggebruiker, weer volop in de belangstelling.

Aanvang is om 21.30 uur. De entree bedraagt 5 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.