afwachtend ten opzichte van koopzondagen

Gemeenten mogen in de toekomst vermoedelijk zelf gaan bepalen hoeveel koopzondagen er in een jaar gehouden worden. Dat staat in het conceptregeerakkoord van de VVD en de PvdA. In Salland wordt er vooral afwachtend op dat bericht gereageerd.

Het college van B&W in Raalte reageert als volgt: “Het is nog te prematuur om te reageren op deze berichten, die nog niet zijn vastgelegd in een regeerakkoord. We houden dus de huidige koopzondagen gewoon aan.”

Ook het ROV wacht nog even af. “Aangezien het nog slechts een concept/deel-regeerakkoord betreft, wachten wij eerst de definitieve politieke besluitvorming af. Mocht er een nieuw kabinet komen dat hiertoe besluit dan zullen wij een en ander in overleg met gemeente en achterban beoordelen op mogelijke consequenties voor Raalte,” aldus Wim Tutert van het ROV.

In Olst-Wijhe is de reactie niet veel anders. “Wij verlenen op aanvraag ontheffing voor koopzondagen op basis van de Winkeltijdenverordening van 2002. Aangezien de verzoeken blijven binnen de mogelijkheden (max 12 dagen), is er tot op heden geen aanleiding om overleg te voeren met het college over de uitbreiding van koopzondagen,” reageert de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.