afvoer rioolwater onder controle

De riolering kan gewoon gebruikt worden.

Vanmorgen om 7.50 uur was er een explosie bij de Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) aan de Hondemotsweg in Raalte. Deze vond plaats in de machinekamer van de rioolwaterzuivering. Door de explosie ligt de RWZI stil. Op het moment van de explosie waren er geen mensen aanwezig, er zijn geen slachtoffers. De oorzaak van de explosie is nog onbekend. Het waterschap werkt aan het herstel van de zuiveringsinstallatie, hoe lang dit in beslag neemt is nog niet bekend.

Er was na de explosie geen gevaar voor de directe omgeving. De brandweer heeft metingen uitgevoerd en er zijn geen verontrustende waarden gemeten. Er kwamen bij de gemeente en het waterschap wel meldingen binnen van stankoverlast. De explosie heeft geen gevolgen voor de drinkwatervoorziening en omwonenden kunnen gewoon gebruik maken van het toilet en andere afvoeren.

Op twee plekken zuigen vrachtwagens de riolering leeg om te voorkomen dat rioolwater in het oppervlaktewater terechtkomt. Dit gebeurt bij het gemaal in Lemelerveld (het rioolwater wordt afgevoerd naar RWZI Dalfsen) en bij Mariënheem (dit rioolwater wordt afgevoerd naar Heino).

Burgemeester Piet Zoon en dijkgraaf Herman Dijk van het waterschap brachten vandaag een bezoek aan de locatie en spraken daar met betrokkenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.