activiteiten tijdens nacht van de nacht

Om 20.00 uur is er een speelse Nachtgeluidenquiz in het Natuur Informatie Centrum van Ommen met aansluitend een nachtwandeling langs Steile Oever en/of Besthmenerberg naar de brandtoren daar, om de lichtplekken van onze gemeente van boven af te zien. “Nu het gezicht in het aardedonker gering is, komt het op gehoor, gevoel en reuk aan,” aldus de organisatie. “Doe goede schoenen aan, maar laat zaklamp of gsm maar thuis of zet ‘m uit. Daag de stilte uit, geniet van het donker en de rust. Laat het duister ook eens toe in je leven. Wees gerust, er gaan goede gidsen mee. Leden van De Vechtstreek gratis, anderen betalen 2 euro per persoon.”

“Nu legt zo’n eenmalige actie weinig gewicht in de schaal waar het om structurele lichtvermindering of energiebesparing gaat. Bewustwording dat het allemaal best minder kan met die lampen, straatlantaarns en reclame, vooral op momenten wanneer niemand er wat aan heeft, is de doelstelling. Wij willen de duisternis in Nederland terug en onnodige lichthinder, kosten- èn energieverspilling tegengaan. Er kan veel slimmer en zuiniger dynamisch verlicht worden zonder dat veiligheid, bedrijfsverzekering of sfeer in het geding zijn.”

“Wij hopen dat men zich in Ommen aansluit bij het groeiend aantal instellingen dat hun lichten dooft in de Nacht van de Nacht op 27 oktober. Kijk voor meer informatie op staging2.nachtvandenacht.nl , waar u op de druk bezochte site de gemeenten, bedrijven en instellingen kunt aantreffen die op een of andere wijze aandacht aan het verschijnsel besteden en hun lichten dan doven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.