zonnepanelen op stevenskamp

Het woongebouw van SallandWonen aan de Stevenskamp in Heeten is sinds deze week de bezitter van 47 zonnepanelen. De zonnepanelen zijn door Loohuis Installatietechnieken uit Heeten geplaatst op het dak van één van de woongebouwen. De bedoeling is dat de opgewekte energie wordt gebruikt voor het gebruik van de lift en de verlichting van de algemene ruimten.

De plaatsing van de zonnepanelen is een initiatief van SallandWonen en een logisch gevolg van het ondernemingsplan van de corporatie waarin duurzaamheid tot één van de pijlers is uitgeroepen.

Het is het eerste grotere project waarbij SallandWonen in haar werkgebied gebruik maakt van zonne-energie op bestaande woningen. Dat Stevenskamp is uitverkoren voor de pilot vloeit onder andere voort uit het lokale project Zonnekracht. Dit project is een initiatief van de Stichting Duurzaam Heeten.

“Voor ons is het belangrijk om enkele seizoenen ervaring op te doen met zonne-energie zodat er een goede evaluatie kan plaatsvinden. Als het een succes is, kijken we zeker naar de mogelijkheden om het op onze appartementengebouwen toe te passen,” belooft Karel Gerrits, stafmedewerker duurzaamheid bij SallandWonen.

De zonnepanelen worden aangesloten op de algemene meterkast en daardoor is straks een duidelijke kosten-batenanalyse te maken. Voor de bewoners van de appartementen verandert er niets. “De afrekening van de service kosten is hetzelfde. De door de zonnepanelen geleverde elektra wordt verrekend tegen het tarief dat gelijk is aan de afname via de huidige energieleverancier,” stelt Gerrits die aangeeft dat SallandWonen in de hal van het woonzorggebouw ook een paneel heeft geplaatst waarop iedereen kan aflezen wat de opbrengst van de zonnepanelen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.