zeventig deelnemers aan triatlon de tippe

De eerste Seine Wonen triatlon in en rond zwembad de Tippe heeft zaterdag zeventig deelnemers getrokken. Er verschenen zes teams (met ieder 1 zwemmer, 1 fietser en 1 loper die de triathlon in estafettevorm aflegden) en zeven jeugddeelnemers tussen de 12 en 15 jaar aan het vertrek. Van hen haalden 68 de eindstreep.

Het niveau van de deelnemers varieerde van topsportniveau (compleet met carbonfiets en druppelhelm) tot beginner (waaronder met een gewone huis-tuin-en-keukenfiets). Nu al lijkt het een evenement met een regionale uitstraling te zijn, deelnemers waren afkomstig uit Heino, Raalte, Lemelerveld, Heeten, Wijhe en Zwolle. Opvallend waren ook de 2 broers uit Scherpenzeel, Gelderland, die onderweg naar een andere triatlon ’s middags, en deze er even bij pakten.

Jeugddeelnemers legden een 1/16e triatlon af: 250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen. Teams en volwassen deelnemers deden een 1/8e triatlon, 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. De triatlon kende geen wedstrijdelement, het halen van de finish was op zich al de overwinning.

Extra opvallend was de deelname van René Poppe (Zwolle), vice-wereldkampioen bij de masters en zijn vrouw. Met een tijd van 57 minuten en 23 seconden was hij de snelste deelnemer.

De organisatie, een samenwerkingsverband van zwemvereniging Hera’11, Fietstoerclub Heikera en Runningclub Lierderholthuis, spreekt van een enorm succes mede dankzij de fantastische medewerking van alle vrijwilligers (zoals verkeersregelaars, parcourswachten en jury) en verheugt zich nu al op de tweede editie in 2013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.